Συνάντηση Χριστόδουλου - Παπαρήγα

Πέμπτη, 01 Απριλίου 2004 14:54

A- A A+

Περισσότερο από μία ώρα διήρκεσε η συζήτηση του αρχιεπισκόπου με την Αλέκα Παπαρήγα στα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό, όπου πήγε σήμερα το μεσημέρι ο αρχιεπίσκοπος ανοίγοντας ένα δίαυλο επικοινωνίας με τα πολιτικά κόμματα, όπως είπε ο ίδιος.

Οταν τελείωσε η συνάντηση ο αρχιεπίσκοπος μεταξύ άλλων είπε ότι για ορισμένους χαρακτηρίζεται ιστορική. Για τον ίδιο όμως είναι αυτονόητη και πρόσθεσε αναλύσαμε ζητήματα σχετικά με την παρουσία της εκκλησίας στον κοινωνικό τομέα. Σε ορισμένα έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις σε άλλα συμφωνούμε. Σημασία έχει ότι διαλεγόμεθα πλέον και αυτό γίνεται με μεγαλύτερη ειλικρίνεια και σεβασμό στη διαφορετική άποψη του άλλου.

Ο κ. Χριστόδουλος τόνισε ότι προσωπικά σέβεται και εκτιμά τους κοινωνικούς εν γένει αγώνες και τις ευαισθησίες της Αριστεράς.

Η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε εθιμοτυπική τη συνάντηση και τόνισε ότι εκφράστηκαν οι απόψεις για τη σχέση εκκλησίας-κράτους αλλά και για τα κοινωνικά θέματα. Υπενθύμισε μάλιστα, τις καλές σχέσεις του Χαρίλαου Φλωράκη με τον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή