Πρώτη άτυπη συνεδρίαση της Διακομματικής για τις Ευρωεκλογές

Πέμπτη, 01 Απριλίου 2004 17:51
A- A A+

Η πρώτη, άτυπη, συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για τις Ευρωεκλογές του 2004, συνήλθε σήμερα, έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπη Παυλόπουλου.

Στη συνεδρίαση μετείχαν από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Ευάγγελος Μειμαράκης, ο Γραμματέας Αυτοδιοίκησης, ¶γγελος Μπρατάκος και ο Γραμματέας της Επιτροπής Εκλογών, Κωνσταντίνος Σημαιοφορίδης. Το ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Αντώνιος Σκυλλάκος και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αχιλλέας Κανταρτζής.

«Ήταν μια άτυπη συνάντηση. Πρέπει να πάμε γρήγορα στην προετοιμασία των Ευρωεκλογών, για να αντιμετωπίσουμε αρκετές απ’ τις δυσλειτουργίες που εμφανίστηκαν στις Εθνικές Εκλογές. Γι’ αυτό συναντηθήκαμε σήμερα άτυπα, το τονίζω, για να τεθούν τα προβλήματα τα οποία είχαν δημιουργηθεί, ώστε στην επόμενη -τυπική πια και ουσιαστική συνάντηση- να τα αντιμετωπίσουμε το συντομότερο δυνατό», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση της Διακομματικής ο κ. Παυλόπουλος.

«Η πρώτη επίσημη Διακομματική θα συνέλθει την Τετάρτη του Πάσχα. Ως τότε θα έχουμε καταγράψει και τα προβλήματα και θα έχουμε αντιμετωπίσει και τις λύσεις τους» πρόσθεσε ο κ. υπουργός.

Σε ερώτηση για τα προβλήματα στον προϋπολογισμό ενόψει Ευρωεκλογών, ο κ. Παυλόπουλος απάντησε τονίζοντας ότι κυβέρνηση «θα το αντιμετωπίσει οπωσδήποτε, γιατί οι Ευρωεκλογές θα γίνουν. Το μεγάλο ζήτημα είναι όμως, πως είναι αδιανόητο για μια κυβέρνηση και εννοώ την απελθούσα κυβέρνηση, η οποία γνώριζε ότι θα έχουμε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, να έχει βάλει στον προϋπολογισμό χρήματα μόνο για μία εκλογική αναμέτρηση».

«Αυτό σημαίνει ότι δεν έπραξε εκείνο που έπρεπε να κάνει. Εμείς θα κάνουμε όμως το χρέος μας, διότι και οι Ευρωεκλογές πρέπει να γίνουν και θα γίνουν με τρόπο που να μην μας εκθέτει. Το ζήτημα είναι και θέμα Δημοκρατίας και θέμα προβολής της χώρας», σημείωσε ο υπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή