«Χιονοστιβάδα» προβλημάτων λόγω κακοκαιρίας

Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014 11:11
UPD:21:16
A- A A+

«Ποδαρικό» με χιόνια, παγετό, αλλά και πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω της κακοκαιρίας θα κάνει το νέο έτος.

Σε πολλές οδικές αρτηρίες της χώρας η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω της έντονης χιονόπτωσης, ενώ σε πολλούς δρόμους οι μετακινήσεις γίνονται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στην Αττική διακοπές κυκλοφορίας σημειώνονται:

- Περιφ. Οδό  Πεντέλης - Ν. Μάκρης, ύψος Σ.Ν. Πεντέλης ¨414¨,  έως διασταύρωση Αγ. Πέτρου.

- Λεωφ. Πάρνηθας, από 22ο χλμ. (Τελεφερικ) – εως το Καζίνο.

- Λ. Φυλής στο ύψος της Μονής Κλειστών. 

Εν τω μεταξύ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας – Δερβενοχωρίων.

Επίσης, λόγω της παρατεταμένης βροχόπτωσης στον νομό Αττικής, η Πυροσβεστική δέχθηκε από το πρωί 125 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοήθειας.

Διεκόπη η κυκλοφορία στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Θηβών

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών –Θηβών έχει διακοπεί από το 4ο χιλιόμετρο στη Μάνδρα Αττικής στο ρεύμα προς τη Θήβα.

Επίσης η Αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, στο οδικό δίκτυο των νομών Βοιωτίας και Φθιώτιδας.

Ειδικότερα η προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων θα ισχύσει από σήμερα 31-12-2014 και ώρα 16:00΄, έως αύριο 01-01-2015 και ώρα 09:00.

Η Τροχαία δίνει αναλυτικά τα σημεία του οδικού δικτύου που θα ισχύουν οι απαγορεύσεις.

Πολύωρη ταλαιπωρία για τους οδηγούς στην Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας

Πολύωρη ταλαιπωρία βίωσαν οι οδηγοί που ταξίδευσαν χθες τη νύχτα έως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω διακοπών κυκλοφορίας που σημειώθηκαν στο ρεύμα προς Αθήνα, με αποτέλεσμα τα διερχόμενα Ι.Χ. να παραμείνουν επί ώρες ακινητοποιημένα.

NERITNETWORK

Όλα ξεκίνησαν χθες λίγο μετά τις 22.00, όταν μια νταλίκα που κινείτο με κατεύθυνση την Αθήνα δίπλωσε στο 105ο χλμ κοντά στο Ακραίφνιο. Η κυκλοφορία διακόπηκε επί περίπου 10 λεπτά, ενώ μέχρι να απομακρυνθεί η νταλίκα από το οδόστρωμα η κίνηση των αυτοκινήτων γινόταν επί ώρες από ένα ρεύμα με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη βραδυπορία.

Λίγο μετά τις 4.00 τα ξημερώματα στο ίδιο σημείο της Εθνικής ντεραπάρισε λεωφορείο που κινείτο επίσης προς Αθήνα με συνέπεια να διακοπεί εκ νέου η κυκλοφορία.

Ι.Χ. και φορτηγά που κινούνταν προς Αθήνα παρέμειναν ακινητοποιημένα με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων.

Περίπου στις 7.00 το πρωί γερανός που έφτασε στο σημείο απομάκρυνε το λεωφορείο, ενώ χρειάστηκαν πάνω από δύο ώρες για επανέλθει η ομαλή ροή αφού εκατοντάδες φορτηγά και Ι.Χ. είχαν παραμείνει εγκλωβισμένα για περισσότερο από τρεις ώρες στο εθνικό δίκτυο χωρίς να υπάρχει δυνατότητα εναλλακτικής διαδρομής.

Άνοιξε η εθνική οδός Τρίπολης - Σπάρτης

Παράλληλα έγινε γνωστό πως άνοιξε η εθνική οδός Τρίπολης- Σπάρτης, η οποία ήταν κλειστή από νωρίς το βράδυ της Τρίτης. Η κυκλοφορία πάντως διεξάγεται με δυσκολία και μόνο με αλυσίδες.

Επίσης, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Καλαμάτας-Σπάρτης, ενώ ο δρόμος Σπάρτης- Μεγαλόπολης είναι κλειστός από τα χιόνια.

Σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας (συμπεριλαμβανομένου και του αυτοκινητοδρόμου) η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία και στα ορεινά οδικά δίκτυα της Αργολίδας, της Κορινθίας και της Λακωνίας.

Σοβαρά προβλήματα από θυελλώδεις ανέμους στην Ήπειρο

Θυελλώδεις άνεμοι που φτάνουν μέχρι και τα 12 μποφόρ, πλήττουν την Ήπειρο τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία είναι πολλές οι πτώσεις δένδρων και αντικειμένων μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων και σε χωριά, ενώ παρατηρούνται σε πολλές περιοχές διακοπές του ηλεκτρικού λόγω πτώσεως κολώνων της ΔΕΗ.

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί αμέτρητες κλήσεις ενώ στις παραλίμνιες περιοχές το νερό της λίμνης φτάνει στους δρόμους και λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών το οδόστρωμα έχει μετατραπεί σε παγοδρόμιο.

Ιδιαίτερα προβλήματα παρατηρούνται στα προάστια των Ιωαννίνων, Πέραμα και Ελεούσα καθώς και στις ορεινές περιοχές της 'Αρτας που έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι από το απόγευμα.

Σοβαρά προβλήματα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Η κακοκαιρία πλήττει και την Κρήτη. Στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και στα διοικητικά όρια του δήμου Χανίων έχουν δημιουργηθεί τα περισσότερα προβλήματα της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή, με κύριο χαρακτηριστικό, τη μεγάλη ένταση της βροχής.

Πολλοί δρόμοι, κυρίως στα όρια της πόλης, έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται με μεγάλη δυσκολία.

Καταπτώσεις βράχων έχουν αναφερθεί σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, ενώ διεκόπη για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία των οχημάτων από την παράκαμψη Έλους.

Η πρόσβαση προς το Οροπέδιο του Ομαλού γίνεται μετ’ εμποδίων λόγω χιονόπτωσης, και μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας καθαρίζουν τον δρόμο, ενώ σε σημεία του Βόρειου Άξονα υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση νερού στο οδόστρωμα.

Λόγω της μεγάλης έντασης της βροχής πλημμύρισε ο υπόγειος χώρος του κτιρίου της αντιπεριφέρειας Χανίων, όπου στεγάζεται τμήμα των αρχείων της Πολεοδομίας, ενώ προβλήματα υπήρξαν και σε χώρο της δημοτικής πινακοθήκης Χανίων, στην οδό Χάληδων.

Στην τοπική υπηρεσία της Πυροσβεστικής αναφέρθηκαν πλημμύρες, κυρίως σε υπόγεια κατοικιών, ενώ πλημμύρισε η κεντρική πλατεία του χωριού Σκηνές του δήμου Πλατανιά. Στον ίδιο δήμο υπήρξαν αναφορές και για πλημμύρα σε υπόγειους χώρους δυο ξενοδοχείων.

Μάλιστα, ο δήμος Χανίων ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται η προγραμματισμένη για το βράδυ εκδήλωση υποδοχής του νέου έτους στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Προβλήματα αναφέρθηκαν και σε εξωτερικούς χώρους καταστημάτων στο παλιό λιμάνι των Χανίων, λόγω του μεγάλου κυματισμού, ενώ σε όλα τα λιμάνια των Χανίων τα πλοία παραμένουν δεμένα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες εφιστούν την προσοχή των πολιτών, δεδομένου ότι μετά τα μεσάνυχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται ένταση των καιρικών φαινομένων.

Αποκατάσταση ηλεκτροδότησης στη Κύθηρα

Εν τω μεταξύ, σε ό,τι αφορά προβλήματα που προέκυψαν στην ηλεκτροδότηση, από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, έγινε γνωστό πως αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση που είχε διακοπεί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών του νότιου τμήματος του νησιού των Κυθήρων μετά από ολονύχτιες προσπάθειες του προσωπικού της ΔΕΗ στο νησί. 

Προβλήματα και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Προβλήματα όμως σημειώνονται και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και φθάνουν τοπικά τα 9 με10 μποφόρ.

KORINTHOSTV. GR

Συγκεκριμένα, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Από τον Πειραιά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια μόνο προς Αίγινα με πλοία κλειστού τύπου.

Κλειστό παραμένει το Ρίο-Αντίρριο, ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα-Πρίνου, Κεραμωτή-Θάσος και Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή