Ευρωλίγκα: Ιδανικό ξεκίνημα στο Top 16 ο Παναθηναϊκός, 83-76, τη Μακάμπι

Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014 00:09
UPD:00:15
ACTION IMAGES PRESS AGENCY/Vasilis Maroukas

Φωτογραφία του αγώνα.

A- A A+

Ο κακός στο μεγαλύτερο μέρος του ματς Παναθηναϊκός κατάφερε με μεγάλη εμφάνιση στο τελευταίο 10λεπτο να επικρατήσει με 83-76 της Μακάμπι Τελ Αβίβ, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Top 16 της Ευρωλίγκας.

Τραγικός στην άμυνα ήταν στα πρώτα 14 λεπτά Παναθηναϊκός και σε συνδυασμό με υψηλά ποσοστά των παικτών της Μακάμπι στα δίποντα, οι Ισραηλινοί μπήκαν από την αρχή σε θέση... οδηγού στο παιχνίδι.

Η διαφορά, μάλιστα έφτασε και στο +14 (32-18) για την «ομάδα του λαού» στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με τους γηπεδούχους να μη μπορούν να βρουν ρυθμό, αλλά και τον τρόπο για να σταματήσουν τους Τάιους και Πάργκο, που έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ.

Οι φωνές του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στο time out που πήρε ενώ η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της... έπιασαν τόπο. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» βελτιώθηκαν αμυντικά, ενώ βρήκαν και τα σουτ που έψαχναν από μακρινή απόσταση. Με τρία σερί τρίποντα από τους Γιάνκοβιτς, Διαμαντίδη και Νέλσον, η διαφορά μειώθηκε στο καλάθι (39-41), για να «γράψει» ο Πάργκο στην εκπνοή του ημιχρόνου το 39-43, σκορ με το οποίοι οι δύο ομάδες μπήκαν στ'  αποδυτήρια.

Αποφασισμένος να επαναφέρει την... τάξη μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» ισοφάρισαν γρήγορα (43-43), αλλά και πάλι οι Ισραηλινοί έβρισκαν τους διαδρόμους και τον τρόπο να ξεφεύγουν στο σκορ. Έτσι το 50-54, έγινε 54-64, με την ομάδα του Γκούντες να ελέγχει πλήρως το ματς.

Στην τελευταία και καθοριστική περίοδο, όμως, η ελληνική ομάδα έβγαλε τρομερή ενέργεια και με τη συμπαράσταση του κόσμου της έφερε τα πάνω κάτω. Με τους Γκιστ, Σλότερ και Διαμαντίδη να οδηγούν το ρυθμό και τον πρώτο να κάνει απίστευτο 10λεπτο σε άμυνα και επίθεση, το συγκρότημα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς προηγήθηκε 74-70 κι από κει και πέρα δεν έχασε ποτέ το «πάνω χέρι» στο ματς.

Ο Εστεμπάν Μπατίστα με 16 πόντους ήταν ο κορυφαίος σκόρερ του «τριφυλλιού», ενώ από 15 σημείωσαν οι Γκιστ και Σλότερ. Από την «ομάδα του λαού», που είχε τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα, οι Λινχαρτ και Ραντλ πέτυχαν από 18 πόντους, ενώ καθοριστική ήταν και η έξοδος του Πάργκο με πέμπτο φάουλ περίπου 3 λεπτά πριν τη λήξη.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις