Σήμερα η ψηφοφορία στο ΣΑ του ΟΗΕ επί του παλαιστινιακού σχεδίου

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014 21:43
UPD:21:48
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

To Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να διεξαγάγει αργότερα σήμερα ψηφοφορία επί του παλαιστινιακού σχεδίου που ζητεί την επίτευξη μίας ειρηνευτικής συμφωνίας με το Ισραήλ μέσα σε διάστημα ενός έτους και τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής των Παλαιστινιακών Εδαφών έως τα τέλη του 2017.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται να συγκληθεί στις 24:00 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που επικαλείται διπλωματικές πηγές.

«Έχουμε αποφασίσει ότι θα καταθέσουμε προς ψήφιση στο Συμβούλιο Ασφαλείας την πρόταση αυτή», δήλωσε η πρέσβειρα της Ιορδανίας στον ΟΗΕ, η Ντίνα Κάουαρ.

Οι ΗΠΑ, στενός σύμμαχος του Ισραήλ και μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, επανέλαβαν σήμερα ότι θα απορρίψουν το κείμενο αυτό.

Νωρίτερα σήμερα και η Βρετανία τάχθηκε στο πλευρό των ΗΠΑ καθώς το Λονδίνο διαμήνυσε ότι δε μπορεί να υποστηρίξει το νέο σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε η παλαιστινιακή πλευρά.

Ο πρεσβευτής της Βρετανίας στα ΗΕ Μαρκ Λάιαλ Γκραντ ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν η βρετανική αντιπροσωπεία θα μπορούσε να υποστηρίξει το σχέδιο ψηφίσματος.

«Όχι», απάντησε ο πρεσβευτής, και τόνισε πως «υπάρχουν κάποια προβλήματα με το κείμενο» ειδικά όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα που θέτουν οι Παλαιστίνιοι.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή