Για εγκλήματα τρομοκρατίας κατηγορεί το ΝΑΤΟ η ορθόδοξη Εκκλησία της Βοσνίας

Παρασκευή, 02 Απριλίου 2004 13:59
A- A A+

Για εγκλήματα τρομοκρατίας κατηγορεί η σερβοβοσνιακή ορθόδοξη Εκκλησία το ΝΑΤΟ, μετά την επιχείρηση των νατοϊκών δυνάμεων στο Πάλε, με σκοπό τον εντοπισμό του πρώην ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάραζιτς, -επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά ένας ορθόδοξος ιερέας και ο γιος του. Οι δύο άνδρες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της Τούζλα και είναι σε κώμα.

Η επιχείρηση της νατοϊκής δύναμης ολοκληρώθηκε χωρίς επιτυχία καθώς δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του Ράντοβαν Κάρατζιτς.

«Πρόκειται για ένα τρομοκρατικό έγκλημα και έχει ιδιαίτερο βάρος καθώς διεπράχθη από αυτούς οι οποίοι παρουσιάζονται ως οι κύριοι μαχόμενοι κατά της τρομοκρατίας», τονίζεται σε ανακοίνωση της Εκκκλησίας την οποία μετέδωσε το πρακτορείο Srna.

«Υπενθυμίζουμε στους κυρίους της Sfor ότι θα πρέπει να αλλάξουν στρατηγική (…) καθώς δεν είμαστε ούτε Παλαιστίνιοι, ούτε Ιρακινοί, ενώ ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουν απειληθεί από τους Σέρβους της Βοσνίας», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Τέλος, η Εκκλησία απειλεί να διακόψει «κάθε συνεργασία με το σύνολο των διεθνών οργανισμών στη Βοσνία» καθώς και τις τοπικές αρχές, σε περίπτωση που η Sfor δεν καταδικαστεί και οι υπεύθυνοι της τελευταίας επιχείρησης δεν εντοπιστούν και τιμωρηθούν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή