Ευ. Βενιζέλος: Όλα εξαρτώνται από την κρίση του ελληνικού λαού

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 13:46
UPD:14:18
SOOC/Menelaos Myrillas

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος.

A- A A+

Για «διάλυση της Βουλής λόγω του εκβιασμού των θεσμών που επιβλήθηκε από την με τις ψήφους και της Χρυσής Αυγής» έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, σε δηλώσεις του μετά την τρίτη άκαρπη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου.

«Η χώρα οδηγείται σε εκλογές και η οικονομία σε αβεβαιότητα με τη σύμπλευση και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής», κάτι που αποτελεί «όνειδος για τη Δημοκρατία» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος σημειώνοντας πως η ώρα της αλήθειας έφταση και πλέον ο κάθε Έλληνας κρατά τη μοίρα του στα χέρια του.

«Το ΠΑΣΟΚ κουβάλησε ως τώρα ένα τεράστιο και δυσανάλογο βάρος, ακρωτηριαστήκαμε, πονέσαμε, γίναμε το εξιλαστήριο θύμα για να στηρίξουμε τη χώρα. Τώρα όμως έχουμε να προστατεύσουμε ένα τεράστιο κεκτημένο, τις δραματικές θυσίες του ελληνικού λαού», συνέχισε.

Διαβεβαίωσε παράλληλα πως το ΠΑΣΟΚ και προεκλογικά θα προστατεύσει αυτό το κεκτημένο, ενώ πρόσθεσε πως μετεκλογικά όλα εξαρτώνται από την κρίση του ελληνικού λαού.

Το ΠΑΣΟΚ θα είναι μαζί με όλη τη Δημοκρατική Παράταξη, πάλι παρόν ως εγγυητής των ομαλών εξελίξεων, συνέχισε. Ανέφερε δε πως τον εγγυητικό ρόλο του Κινήματος δεν μπορεί να τον παίξει κανείς άλλος μέσα στο πολιτικό σύστημα, ούτε η αντιπολίτευση «που διεκδικεί να κυβερνήσει χωρίς πρόγραμμα», ούτε νέα κόμματα, όπως πρόσθεσε, «που έρχονται να λειτουργήσουν ως η νέα ΔΗΜΑΡ με τις ασάφειες, τις αβεβαιότητες και αντιφάσεις που είχε η ΔΗΜΑΡ στην προηγούμενη Βουλή».

AMNAWEBTV

«Μπορεί κάποιοι να μας μισούν, να μας απεχθάνονται και να μην αναγνωρίζουν τίποτε από όσα έχει κάνει διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ. Ας ακούσουν όμως αυτά που λέμε είναι για το καλό της χώρας, της κοινωνίας και της οικονομίας», κατέληξε

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή