Πωλ Μπρέμερ : «Παράνομος» ο ηγέτης των σιϊτών, Μοκτάντα Σαντρ

Δευτέρα, 05 Απριλίου 2004 11:53
A- A A+

«Παράνομο», χαρακτήρισει τον ηγέτη των σιϊτών, Μοκτάντα Σαντρ, ο Αμερικανός πολιτικός διοικητής στο Ιράκ, Πωλ Μπρέμερ, και προειδοποίησε ότι ο αμερικανικός στρατός δεν θα ανεχθεί μία εξέγερση υπό τον Σαντρ και τους οπαδούς του.

«Βρισκόμαστε σε μία δύκσολη κατάσταση. Εχουμε μία ομάδα υπό τον Μοκτάντα Σαντρ η οποία έχει τεθεί ντε φάκτο εκτός νομιμότητας ως προς τον συνασπισμό και τις ιρακινές αρχές», δήλωσε ο Πωλ Μπρέμερ κατά τη διάρκεια σύσκεψης υψηλόβαθμων ιρακινών αξιωματούχων ασφαλείας.

Στη Βαγδάτη νοσοκομειακές πηγές ανακοίνωσαν ότι 28 Ιρακινοί σκοτώθηκαν και 74 τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών συγκρούσεων στο Σαντρ Σίτι.

Αμερικανικά τανκς είχαν λάβει θέσεις από σήμερα το πρωί σε δύο εισόδους του Σαντρ Σίτι. Εκπρόσωπος του γραφείου του Μοκτάντα Σαντρ δήλωσε ότι ο σιΐτης ηγέτης «απηύθυνε έκκληση για την αποκατάσταση της ηρεμίας, αλλά οι υποστηρικτές του θέλουν να πολεμήσουν εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων».

«Θέλουμε την ειρήνη και όχι τη σύγκρουση, αλλά εάν οι Αμερικανοί εισβάλουν στη συνοικία, θα υπάρξουν μάχες», είπε ο Αμερ αλ Χουσεΐνι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή