Στην αντεπίθεση κατά του Πρωθυπουργού ο ΣΥΡΙΖΑ

Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014 19:44
UPD:19:46
fosphotos/Panayiotis Tzamaros
A- A A+

Στην αντεπίθεση κατά του Πρωθυπουργού πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του κ. Σαμαρά στη ΝΕΡΙΤ.

Με αφορμή την απάντησή του κ. Σαμαρά στα σενάρια περί στήριξης του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα από τη Χρυσή Αυγή, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνει λόγο για «έναν ακόμη κινδυνολογικό τυχοδιωκτισμό»:   

«Ο δημοκρατικός κόσμος, εμβρόντητος, τον παρακολούθησε να απαντά στον κ. Κ. Μητσοτάκη και σε άλλους βουλευτές του, που δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν παρών σε περίπτωση που η Χ.Α. υπερψηφίσει τον κ.  Δήμα. Τους ζητά, μάλιστα, όχι μόνο να μην ψηφίσουν "παρών", αλλά να βρουν "έναν λόγο παραπάνω" για να υπερψηφίσουν και αυτοί. Φαίνεται πως δεν πήγαν χαμένα τα τόσα χρόνια συνεργασίας του με τον κ. Μπαλτάκο».

Παράλληλα, κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι «δεν δίστασε, επίσης, να χαρακτηρίσει ως αντίθετη με το Σύνταγμα τη στάση όσων δεν ψηφίσουν υπέρ του κ. Δήμα».

Απορρίπτοντας τις επικρίσεις του κ. Σαμαρά για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον κατηγορεί πως «επιχαίρει για το έργο του, που κατέστησε την χώρα μας συνώνυμο της ανθρωπιστικής κρίσης και διέλυσε την οικονομία της, ενώ το μόνο που έχει να αντιτάξει στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση του μνημονίου και την υλοποίηση των μέτρων Χαρδούβελη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ακόμη, μεταξύ άλλων, πως ο Πρωθυπουργός «σήμερα, παραδέχεται ότι οι εκλογές βάζουν τέρμα στην αβεβαιότητα».

«Είναι το μόνο στο οποίο συμφωνούμε μαζί του, ο λαός θα βάλει τέλος στην αβεβαιότητα που δημιουργεί η πολιτική της υποτέλειας στα μνημόνια, θα βάλει τέλος στην αβεβαιότητα που προκαλεί η εμμονή του κου Σαμαρά με την εξουσία» καταλήγει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή