Μπάσκετ: Ο ΚΑΟΔ έκανε το «μπαμ» στην Κηφισιά

Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014 19:21
UPD:21:28
ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Στιγμιότυπο από τον αγώνα Νέα Κηφισιά - ΚΑΟΔ.

A- A A+

Τα «διπλά» των Πανιωνίου και ΚΑΟΔ σε Ελευσίνα και Κηφισιά «σημάδεψαν» το «κυρίως μενού» της 11ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ.

Η έκπληξη της 11ης αγωνιστικής έγινε στο «Ζηρίνειο», όπου ο ΚΑΟΔ πέτυχε μεγάλη νίκη επί της Νέας Κηφισιάς με 79-78. Για τους Δραμινούς ήταν η πρώτη εφετινή εκτός έδρας επιτυχία (προερχόταν από 4 σερί ήττες), ενώ για το συγκρότημα των βορείων προαστίων η δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ήττα, μετά από αυτή στον ημιτελικό του κυπέλλου από τον Απόλλωνα Πάτρας.

Ο Όντομ με 20 πόντους ήταν μακράν ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Παπαμακάριος με 18 πόντους. Η Κηφισιά που βρέθηκε να χάνει ακόμη και με 13 πόντους στην 3η περίοδο κατάφερε να καλύψει τη διαφορά στο τέλος, αλλά τελικά δεν πέτυχε την ολική ανατροπή του σκηνικού. 

Σπουδαίο «διπλό» στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού πέτυχε και ο Πανιώνιος στην Ελευσίνα επί του Πανελευσινιακού με 70-68.. Για την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή ήταν η πρώτη νίκη μακριά από τη Νέα Σμύρνη (είχε 4 ήττες), χάρις στην οποία έφτασε στους 14 βαθμούς, όσους και οι Κόροιβος, Πανελευσινιακός.

Μεγάλο ματς έγινε στο «Βενετόκλειο» της Ρόδου, όπου ο ΠΑΟΚ κατάφερε στην 4η περίοδο να κάμψει την αντίσταση του Κολοσσού και να περάσει νικηφόρα από το «σμαραγδένιο νησί» με 69-67. Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Όντουμ και Λάγκφορντ με 16 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Την έκτη του νίκη στο πρωτάθλημα και 4η εντός έδρας σε 5 παιχνίδια πέτυχε ο Άρης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει στο «Αλεξάνδρειο» των Τρικάλων (91-60), που ηττήθηκαν για 5η φορά μακριά από την Θεσσαλία.

Το «απόρθητο» της έδρας του διατήρησε ο Απόλλων Πατρών. Οι «Αχαιοί» πανηγύρισαν την 5η εφετινή τους νίκη στην Α1 (όλες στο «Δ.Τόφαλος»), ξεπερνώντας το εμπόδιο του Κόροιβου Αμαλιάδας στην παράταση με 77-72 (65-65 το ματς στην κανονική του διάρκεια). Η ομάδα του Πύργου παραμένει χωρίς επιτυχία μακριά από την έδρα της, καθώς σε 5 ματς μακριά από αυτή έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις