Δανία : Κατά της εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε. το Λαϊκό κόμμα

Δευτέρα, 05 Απριλίου 2004 13:13
A- A A+

Το ακροδεξιό Λαϊκό Κόμμα της Δανίας ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία για τις ευρωεκλογές της 13ης Ιουνίου με κύριο θέμα το αίτημα ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, προειδοποιώντας για «τα 72 εκατομμύρια των Τούρκων που περιμένουν ελεύθερη πρόσβαση στην Ευρώπη».

Το Λαϊκό Κόμμα της Δανίας δημοσίευσε το προεκλογικό του πρόγραμμα σε δυο εφημερίδες της χώρας, την Ekstra Bladet και την Β.Τ, παρουσιάζοντας έναν τούρκο πολίτη μπροστά από τέσσερις μιναρέδες και τονίζοντας ότι «είναι σήμερα το μοναδικό κόμμα (στη Δανία) που έχει σαφή θέση στο θέμα αυτό (...) και ακόμα ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ την Τουρκία ως μέλος της ΕΕ».

«Η Τουρκία δεν ανήκει στην Ευρώπη, ούτε πολιτισμικά, ούτε γεωγραφικά ούτε θρησκευτικά(...) και εάν οργανωθούν ελεύθερες εκλογές θα έχει μια ισλαμική κυβέρνηση», τονίζει το Λαϊκό Κόμμα το οποίο καλεί τους ψηφοφόρους «να έχουν αυτό κατά νου», όταν θα ψηφίσουν στις 13 Ιουνίου.

Το Λαϊκό Κόμμα της Δανίας, τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στο Κοινοβούλιο της Δανίας, σκοπεύει να προβάλει το ζήτημα της τουρκικής ένταξης ως κύριο θέμα των ευρωεκλογών.

Το κυβερνών φιλελεύθερο κόμμα, διχασμένο και αυτό όσον αφορά την υποψηφιότητα της Αγκυρας, χαρακτήρισε τη θέση αυτή του Λαϊκού Κόμματος «απεχθή», γιατί δίνει την εντύπωση ότι 72 εκατομμύρια Τούρκοι θέλουν να εισβάλουν στην ΕΕ, σύμφωνα με την Κάριν Ρίις-Γιόργκενσεν, ευρωβουλευτή του κόμματος αυτού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή