Ουκρανία: Στρατός και φιλορώσοι αποσχιστές άρχισαν την ανταλλαγή αιχμαλώτων

Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014 18:40
UPD:27/12/2014 16:20
REUTERS/STRINGER

Ουκρανοί στρατιώτες φρουρούν ένα λεωφορείο με φιλορώσους αποσχιστές, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής αιχμαλώτων.

A- A A+

Η ουκρανική κυβέρνηση και οι φιλορώσοι αποσχιστές άρχισαν πριν από λίγο την διαδικασία ανταλλαγής εκατοντάδων αιχμαλώτων, στο πλαίσιο της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν την Τετάρτη στις διαπραγματεύσεις στο Μινσκ, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η ανταλλαγή άρχισε να πραγματοποιείται, σε ομάδες των 10, κοντά στην πόλη Κοστιαντίνιβκα, 45 χιλιόμετρα βόρεια του προπυργίου των αποσχιστών, της πόλης Ντονέτσκ.

Αναμένεται να ανταλλαγούν 222 φιλορώσοι αποσχιστές με 150 φιλοκυβερνητικούς Ουκρανούς, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τις δύο πλευρές.

Οι αιχμάλωτοι, με πολιτικά ρούχα και κρατώντας σάκους, βρίσκονταν παραταγμένοι αντίκρυ οι μεν στους δε σε απόσταση 100 μέτρων.

Εκπρόσωποι του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) βρίσκονται επί τόπου και επιτηρούν την διαδικασία, σε δρόμο που φωτίζεται μόνο από τα φώτα μερικών αυτοκινήτων.

EURONEWS

Εκπρόσωποι των αρχών στο Κίεβο και των φιλορώσων αποσχιστών διάβασαν τα ονόματα των αιχμαλώτων πριν αρχίσει η ανταλλαγή τους.

Οι φυλακισμένοι που απελευθερώνουν οι αντάρτες κρατούνταν στην περιοχή του Ντονέτσκ, είπε η εκπρόσωπος των αποσχιστικών αρχών Ντάρια Μορόζοβα.

Η ίδια διευκρίνισε ότι η ανταλλαγή των αιχμαλώτων τους οποίους κρατούν οι αποσχιστές στη γειτονική αυτοανακηρυγμένη «Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ» (Λουχάνσκ στα ουκρανικά) σχεδιάζεται να γίνει το Σάββατο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή