Αντίστροφη μέτρηση για Πρόεδρο ή εκλογές

Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014 12:32
UPD:13:03
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Εν αναμονή νέας παρέμβασης του Πρωθυπουργού η οποία αυτή τη στιγμή «είναι τόσο κοντά όσο και μακριά», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, απομένουν τρία  εικοσιτετράωρα για την κρίσιμη ψηφοφορία, το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας στη Βουλή.

Μία νέα δήλωση του Πρωθυπουργού όπου θα επαναλαμβάνει την προηγούμενη πρότασή του των τεσσάρων σημείων για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και θα θυμίζει στους βουλευτές την κρισιμότητα της ψήφου, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ωστόσο το Μαξίμου «δεν βλέπει αυτή τη στιγμή τι άλλο μπορεί να γίνει ώστε να βρεθούν οι 180».

Ο κ. Σαμαράς, αντιλαμβανόμενος τις πολιτικές συμφωνίες μεταξύ κομμάτων, θα προσπαθήσει να υπερβεί τις κομματικές γραμμές και να προτάξει αφενός το συμφέρον της χώρας αφετέρου το σταθερό δημοσκοπικό εύρημα ότι οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές.  

Το σίγουρο όπως λένε συνεργάτες του κ. Σαμαρά, είναι ότι ο Πρωθυπουργός «έκανε και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει  συναίνεση και να αποφευχθούν οι εκλογές».

Στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων εντός της ΝΔ διεξάγεται και ένας άκρως ενδιαφέρον διάλογος για όσα έγιναν ή δεν έγιναν ειδικά το 2014.

Για πολλά κυβερνητικά στελέχη η επιλογή του «success story» και η σταδιακή αποκαθήλωσή του από τη ΔΕΘ και μετά «ψαλίδισε την προοπτική να υπάρξει στη Βουλή μια πλειοψηφία πέραν των 155 βουλευτών της συγκυβέρνησης», ενώ και οι πολιτικές «φόβου» τόσο έναντι των βουλευτών όσο και των πολιτών «δεν δείχνουν να αποδίδουν».    

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή