Ελεύθερη η τραγουδίστρια της soul, Diana Ross

Κρατείτο για επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
Τρίτη, 06 Απριλίου 2004 07:40

A- A A+

Δεν θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή η μαύρη θρυλική τραγουδίστρια της soul μουσικής, Diana Ross, η οποία είχε καταδικασθεί σε διήμερη κράτηση για επικίνδυνη συμπεριφορά υπό την επήρεια αλκοόλ στην Αριζόνα το 2002, όπως αποφάσισε χθες δικαστής της αμερικανικής αυτής Πολιτείας.

Όπως εκτίμησε ο δικαστής Τζέι Κράνσο, ο οποίος την είχε καταδικάσει πρωτόδικα στις 9 του περασμένου Φεβρουαρίου, η τραγουδίστρια εξέτισε την ποινή της.

Η 59-χρονη Diana Ross, είχε συλληφθεί στην πόλη Τούκσον, στις 30 Δεκεμβρίου 2002, όταν το αυτοκίνητό της εκινείτο στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Διαπιστώθηκε πως είχε καταναλώσει τη διπλή ποσότητα οινοπνεύματος από τα επιτρεπτά όρια, τόνισε η αστυνομία. Η ντίβα της soul είχε καταδικασθεί σε διήμερη κράτηση, σε πρόστιμο 852 δολαρίων, στην υποχρέωση να παρακολουθήσει 36 ώρες μαθημάτων κατά του αλκοολισμού, και σε επιτήρηση ενός έτους.

Καθώς είχε τη δυνατότητα να εκτίσει την ποινή της σε οποιοδήποτε σωφρονιστικό ίδρυμα, η Ross, επέλεξε μία φυλακή κοντά στο σπίτι της στο Γκρίνουϊτς του Κονέκτικατ. Όμως, αντί να περάσει δύο συνεχόμενες ημέρες στο κρατητήριο, η τοπική αστυνομία της επέτρεψε να εκτίσει την ποινή της διακεκομμένα, από δυόμισυ έως δώδεκα ώρες κάθε φορά, προκαλώντας διαμαρτυρίες για την πραγματική διάρκεια εκτέλεσης της ποινής.

Τον περασμένο μήνα ο δικαστής Κράνσο είχε επικρίνει τη διάκριση αυτή υπέρ της τραγουδίστριας και την είχε καλέσει στο Τουκσον για να περάσει δύο πραγματικές ημέρες πίσω από τα κάγκελα.

Ο συνήγορος κι οι δικηγόροι της Ross, είχαν διαμαρτυρηθεί δημόσια για την απόφαση του Κράνσο, αναγκάζοντάς τον να επιδείξει μεγαλύτερη επιείκεια.

Προτεινόμενα για εσάς