Σε εξέλιξη η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014 12:06
UPD:13:02
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βουλή η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τον Σταύρο Δήμα υπερψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου και Γιάννης Κουράκος -όπως είχαν προαναγγείλει-, οι επίσης ανεξάρτητοι βουλευτές, Μίκα Ιατρίδη και Παναγιώτης Μελάς, οι οποίοι άλλαξαν την στάση τους σε σχέση με την πρώτη ψηφοφορία, αλλά και οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής και νυν ανεξάρτητοι Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, οι οποίοι δεν είχαν συμμετάσχει στην πρώτη ψηφοφορία.

Υπέρ του Στ. Δήμα, όπως και στην πρώτη ψηφοφορία, ψήφισαν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Χρήστος Αηδόνης, Κατερίνα Μάρκου και Γιώργος Νταβρής.

«Παρών», όπως και στην πρώτη ψηφοφορία, ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βύρων Πολύδωρας, Μίμης Ανδρουλάκης, Πέτρος Τατσόπουλος, Οδυσσέας Βουδούρης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Ραχήλ Μακρή, Θεοδώρα Τζάκρη, Θεόδωρος Παραστρατίδης και Βασίλης Καπερνάρος, αλλά και η βουλευτής Νίκη Φούντα, η οποία με επιστολή της νωρίτερα προς τον Πρόεδρο της Βουλής ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τη ΔΗΜΑΡ.

ΝΕΡΙΤ

Συνοδεία αστυνομικών, προσήλθαν νωρίτερα στην Ολομέλεια οι κρατούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Στη Βουλή βρίσκεται και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και νυν ανεξάρτητος, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ο οποίος απουσιάζε από την πρώτη ψηφοφορία.

ΝΕΡΙΤ

Για την εκλογή Προέδρου στη σημερινή ψηφοφορία χρειάζονται τα 2/3 των βουλευτών (200 ψήφοι), ενώ στην τρίτη ψηφοφορία τα 3/5 των βουλευτών (180 ψήφοι).

EURONEWS

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη ψηφοφορία, που διεξήχθη στις 17 Δεκεμβρίου, 160 βουλευτές υπερψήφισαν τον Σταύρο Δήμα και 135 δήλωσαν «παρών», ενώ συνολικά συμμετείχαν 295 βουλευτές και απουσίασαν πέντε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή