Μικρή αύξηση των «ναι» και στο βάθος εκλογές

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014 10:18
UPD:10:28
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Μικρή αύξηση των «ναι», τα οποία αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 163 και 168, αναμένει η κυβέρνηση από τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή, ωστόσο - όπως παραδέχονται κυβερνητικά στελέχη - μέχρι τους 180 «υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος».

Για τα κυβερνητικά στελέχη που όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν αναλάβει το δύσκολο έργο της προσέγγισης κυρίως των ανεξάρτητων βουλευτών η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ απλά επιβεβαίωσε τη συμφωνία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Φώτη Κουβέλη.

Βεβαίως, λένε, «παραμένει ζητούμενο αν όλοι οι βουλευτές και ειδικά οι τρεις -Νίκος Τσούκαλης, Θωμάς Ψύρρας, Νίκη Φούντα- θα ακολουθήσουν μέχρι τέλους -μέχρι την τρίτη ψηφοφορία- τον Φ. Κουβέλη» για τον οποίο κοινή είναι η εκτίμηση στο Μαξίμου ότι «παίζει προσωπικά παιχνίδια». Όπως λένε, φαίνεται να «κλειδώνει» το «όχι» των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ στον Σταύρο Δήμα και «ό,τι είναι να γίνει στην Αγίου Κωνσταντίνου θα γίνει αμέσως μετά την προεδρική εκλογή και ανάλογα με το αποτέλεσμα».

Το μόνο σίγουρο, καταλήγουν τα ίδια στελέχη, είναι ότι ακόμη και να διαχωρίσουν τη στάση τους οι τρεις της ΔΗΜΑΡ δύσκολα βγαίνει ο «μαγικός» αριθμός των 180.

EURONEWS

Ζητούμενο παραμένει και το τι επιπτώσεις θα έχει το «Χαϊκάλης-gate» τόσο στη σημερινή ψηφοφορία, όσο κυρίως στην τρίτη και τελευταία την ερχόμενη Δευτέρα. Το νοσηρό πάντως κλίμα των τελευταίων ημερών εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την υποψηφιότητα του κ. Σταύρου Δήμα.

Σε κάθε περίπτωση στη Λ. Συγγρού ο «γαλάζιος» εκλογικός μηχανισμός «έχει πιάσει δουλειά». Με ευθύνη του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου η επιτροπή οργανωτικών στελεχών προχωρά στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων ανά την επικράτεια.

Ο στόχος είναι προφανής: Το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας, σε περίπτωση αδυναμίας εκλογής ΠτΔ οι πάντες να είναι έτοιμοι και σε «θέση μάχης» για το διάστημα που θα ακολουθήσει μέχρι τις κάλπες, πιθανότατα στις 25 Ιανουαρίου. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή