Επισκόπηση Τύπου

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014 09:24
UPD:09:24
A- A A+

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τιμωρία για όσους κατέθεσαν πινακίδες

Η εφημερίδα γράφει "η κυβέρνηση τιμωρεί όσους καταθέτουν πινακίδες τώρα και τους αναγκάζει να πληρώσουν το σύνολο των τελών κυκλοφορίας, εάν θελήσουν να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους κάποια χρονική στιγμή εντός του 2015".

ΕΘΝΟΣ: Η λασποβροχή «ψεκάζει» τη Δημοκρατία

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βροχή λάσπης με καταγγελίες χωρίς κανένα στοιχείο, την ώρα που η πολιτική ζωή πνίγεται στον βούρκο από τον Παύλο Χαϊκάλη στη Βουλή. Εντονη ήταν η αντίδραση του Σταύρου Θεοδωράκη που έκανε λόγο για βρώμικη συμμορία για τα όσα είπε σε βάρος του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εκλογές με τους Τούρκους στο Καστελόριζο!

Η εφημερίδα γράφει "Ελληνες ξυπνάτε, ήγγικεν η ώρα..."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Γραμμή συναίνεσης αλλά και κρυφτούλι Κουβέλη

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "υπέρ του Δήμα τάχθηκαν Β. Οικονόμου, Μίκα Ιατρίδου, Π. Μελάς και Γ. Κουράκος. Προσωπικά παιχνίδια από τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ., που διαμηνύει ότι το κόμμα δεν απορροφάται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παρασκηνιακά έχει «κλειδώσει» φόρμουλα συνεργασίας".

ΕΣΤΙΑ: Τι σηματοδοτεί η σημερινή ψηφοφορία

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η δυναμική των αριθμών δεν ευνοεί την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Οπως είχαμε γράψει και προ της πρώτης ψηφοφορίας, για να υπάρξουν ελπίδες αναδείξεως του κ. Σταύρου Δήμα στην τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου, πρέπει να υπάρξει κλιμάκωσις των θετικών ψήφων".

Η ΑΥΓΗ: Ο εξευτελισμός τους θα γίνει τέλειος

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο κενό πέφτουν οι μεθοδεύσεις του Μαξίμου για διάσπαση κομμάτων, εκβιασμό των βουλευτών και τρομοκράτηση των πολιτών προκειμένου να ανακοπούν οι προδιαγεγραμμένες πολιτικές εξελίξεις και να αποτραπεί η πολιτική αλλαγή".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Η Θέμις σφυρίζει κλέφτικα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε χρόνο-ρεκόρ μπήκε η υπόθεση στο αρχείο, αφήνοντας αναπάντητα ερωτήματα για όσα αναστάτωσαν την πολιτική ζωή τις τελευταίες μέρες. Είναι ενδεικτικό ότι δεν έγινε άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ολιγωρία της Δικαιοσύνης και οι ΑΝ.ΕΛΛ. ζητούν να βάλει ο λαός με την ψήφο του στο αρχείο κυβέρνηση και παρακράτος".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σε κλίμα εκλογών η ψηφοφορία

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με όλα τα κόμματα, περιλαμβανομένων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, να προετοιμάζονται παράλληλα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών διεξάγεται σήμερα η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας".

Ο ΛΟΓΟΣ: «Τρόμος» από τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«εκρηκτική» είναι η κατάσταση στο σκέλος των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, καθώς τον Νοέμβριο αυξήθηκαν στα 72,7 δισ. ευρώ, έναντι 71,25 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο. Μόνο οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου αυξήθηκαν κατά 1,6 δισ. ευρώ περίπου".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ενίσχυση του ΚΚΕ παντού απόρριψη της στρατηγικής του κεφαλαίου

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "δεν αρκεί η τιμωρία στα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν ή στα κόμματα που δημιουργήθηκαν στους κόλπους του συστήματος. Πρέπει να τιμωρηθεί και το σύστημα. Αλλιώς, με εναλλαγές προσώπων και κομμάτων, το σύστημα παίρνει ανάσες ζωής, αποκτά νέα δυναμική για τα τσακίσει το κίνημα, το λαό, τη νεολαία".

ΤΑ ΝΕΑ: Εξι και σήμερα. Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στον απόηχο του πρωθυπουργικού ανοίγματος για συναίνεση και της χθεσινής απόλυτης απομυθοποίησης Χαϊκάλη η Βουλή επαναλαμβάνει την ψηφοφορία της προεδρικής εκλογής - αναζητώντας στον τρίτο γύρο διέξοδο στη διαδικασία ανάδειξης Προέδρου της Δημοκρατίας ή τον δρόμο προς τις εθνικές εκλογές".

Kontranews: Ναυάγησε η αποστασία Ολοταχώς για εκλογές

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε ναυάγιο τελικά κατέληξε η γιγαντιαία επιχείρηση που έστησαν ξένα και ντόπια παράκεντρα εξουσίας για την εξαγορά βουλευτών, προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να ακυρώσουν την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Αγωνία για τα έσοδα

Η εφημερίδα σημειώνει "η αβεβαιότητα που κυριαρχεί πλέον στο πολιτικό σκηνικό και η ανασφάλεια για την επόμενη ημέρα στη χώρα δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν τάσεις στάσης πληρωμών από τους φορολογούμενους που ούτως ή άλλως έχουν φθάσει και ξεπεράσει τα όρια των φοροδοτικών τους αντοχών".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Δεν προκαλεί ανατροπή η πρόταση των 4 σημείων

Η εφημερίδα τονίζει ότι "διεύρυνση της υποστήριξης στην υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την ΠτΔ στη δεύτερη ονομαστική ψηφοφορία που διεξάγεται σήμερα στις 12:00 στη Βουλή αναμένεται να προκαλέσει η πρόταση «τεσσάρων σημείων» του πρωθυπουργού, χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται πιθανότητα ανατροπής των αρνητικών για την κυβέρνηση ισορροπιών".

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή