Πρόστιμα 60.000 ευρώ για τηλεπαιχνίδια μέσω 090

Τρίτη, 06 Απριλίου 2004 19:14
A- A A+

Πρόστιμο 30.000 ευρώ στο «Τηλεάστυ», γιατί σε εκπομπή του προσέβαλε το πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας, επέβαλε στη σημερινή του συνεδρίαση, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Επίσης, επιβλήθηκαν πρόστιμα από 30.000 ευρώ στους σταθμούς STV και TV Πειραιάς για τηλεπαιχνίδια μέσω των τηλεφωνικών γραμμών 090. Επιπλέον, οι σταθμοί θα πρέπει να προβάλουν κάρτα όπου θα αναγράφεται το σκεπτικό της απόφασης ότι «η συμμετοχή σε τηλεπαιχνίδια μέσω των γραμμών 090 μπορεί να επιφέρει σημαντική οικονομική ζημία».

Το ΕΣΡ αποφάσισε να καλέσει τον Alter για παραβίαση της νομοθεσίας περί διαφημίσεων, μετά από καταγγελία ότι διακόπτει το δελτίο ειδήσεων, στην έναρξή του, με διαφημίσεις.

Το ΕΣΡ, έκανε δεκτές τις δικτυώσεις του Ράδιο Μακεδονία νομού Καβάλας με το Ράδιο Θεσσαλονίκη, του Ράδιο Μελωδία νομού Χαλκιδικής με τον Ερωτικό FM 94,8 νομού Θεσσαλονίκης και του Σείριου FM νομού Βοιωτίας με τον Σκάι νομού Αττικής.

Τέλος, έκανε δεκτές τις αιτήσεις για βεβαιώσεις νομίμου λειτουργίας στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΑΩ FM νομού Ιωαννίνων, Δορκάς νομού Καβάλας, Plus FM ΕΠΕ Σάμου και απέρριψε τους: Βίβλος νομού Αιτωλοακαρνανίας, FM Stereo, νομού Λαρίσης και Fresh Kiss 101,7 νομού Θεσσαλονίκης, ενώ αποφάσισε την οριστική διακοπή των ραδιοφωνικών σταθμών DJ και NOTA.

Προτεινόμενα για εσάς