FBI: Η Βόρεια Κορέα πίσω από την κυβερνοεπίθεση στην Sony Pictures

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 18:51
UPD:20:42
REUTERS/KIM HONG-JI
A- A A+

Η Βόρεια Κορέα βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση στην Sony Pictures, ανακοίνωσε το FBI την Παρασκευή.

Η αμερικανική υπηρεσία ασφαλείας εξέφρασε μάλιστα έντονη ανησυχία για το γεγονός.

Η οργή του βορειοκορεατικού καθεστώτος κατά της εταιρείας προέρχεται από το γεγονός ότι χρηματοδότησε τη δημιουργία ταινίας στην οποία σατιρίζεται ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, μέσω της ιστορίας δημοσιογράφων οι οποίοι καταφέρνουν να του πάρουν συνέντευξη.

Η ταινία, μετά από απόφαση της εταιρείας, δεν θα προβληθεί στις αίθουσες, μολονότι κάτι τέτοιο ήταν προγραμματισμένο για τις 25 Δεκεμβρίου.

«Τα εργαλεία και οι υποδομές οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για την κυβερνοεπίθεση έχουν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν από τους Βορειοκορεάτες», αναφέρει το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI).

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος είχε χαρακτηρίσει την επίθεση σοβαρό ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

Την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος της αμερικανικής Προεδρίας Τζος Έρνεστ τόνισε στους δημοσιογράφους ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι εξετάζουν μια «κατάλληλη απάντηση» στην επίθεση.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου που επικαλείται το Reuters, οι ΗΠΑ είχαν συνομιλίες με την Ιαπωνία, την Κίνα, τη Νότια Κορέα και τη Ρωσία για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η Ουάσιγκτον ξεκίνησε μέσω της διπλωματικής οδού να αναζητεί τρόπους αντιμετώπισης των κυβερνοεπιθέσεων.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή