Διαμαρτυρία λιμενεργατών με αιχμή τον φιλικό διακανονισμό ΟΛΠ - COSCO

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 14:32
UPD:14:45
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος ενάντια στην επικύρωση του νέου αναθεωρημένου σχεδίου φιλικού διακανονισμού μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ (COSCO), πραγματοποίησαν λιμενεργάτες.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και η Ένωση Μονίμων και Δόκιμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία, ενώ αύριο έχουν εξαγγείλει αποχή από την εργασία τους.

NAFTEMPORIKI.GR

Με ανοιχτή επιστολή που απηύθυναν προς τον Πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές, οι δύο συνδικαλιστικές ενώσεις υποστήριζαν μεταξύ άλλων ότι η επικύρωση της εν λόγω σύμβασης επιχειρείται να γίνει με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς ουσιαστική συζήτηση, αφού προωθείται ως τροπολογία, και μάλιστα εν μέσω διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και πιθανής προσφυγής σε βουλευτικές εκλογές.

NAFTEMPORIKI.GR

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «υποκύπτει στις πιέσεις της COSCO», με την «αιφνιδιαστική» κατάθεση της τροπολογίας επικύρωσης του Φιλικού Διακανονισμού μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ (COSCO), «με τον οποίο παραχωρείται η δυτική πλευρά του Προβλήτα ΙΙΙ και ταυτόχρονα αναστέλλεται – ουσιαστικά καταργείται – το ελάχιστο εγγυημένο αντάλλαγμα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή