Αλ. Τσίπρας: Θα περάσουμε δύσκολες στιγμές, αλλά θα τα καταφέρουμε

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 12:53
UPD:15:39
FOSPHOTOS/Manolis Tsafos
A- A A+

«Θα περάσουμε δύσκολες στιγμές, αλλά με το κεφάλι ψηλά και με το μυαλό μας στην αξιοπρέπεια του πολίτη είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλ. Τσίπρας, διαβεβαιώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του» εφόσον αναλάβει την εξουσία.

«Η επόμενη χρονιά θα φέρει τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και την αξιοπρέπεια. Θα τελειώσει το καθεστώς της φαυλότητας, της διαφθοράς και της διαπλοκής», τόνισε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει ότι «δέσμευση της νέας διακυβέρνησης του τόπου είναι η αντιμετώπιση των πληγών του μνημονίου». «Η δική μας έγνοια είναι ο πολίτης ο ανήμπορος, αυτός που έχει πληγωθεί τέσσερα χρόνια τώρα και έχει  γονατίσει. Αυτών τα συμφέροντα θα έρθουμε να εξυπηρετήσουμε κι όχι τα συμφέροντα της διαπλοκής,», είπε.

Αναφερόμενος δε στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής για την επανασύνδεση ρεύματος σε νοικοκυριά όπου έχει γίνει διακοπή, είπε ότι η ενέργεια αυτή αποδεικνύει ότι «η δυνατότητα να αντιμετωπιστούν οι πληγές της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει επιβληθεί στη χώρα μας από το καθεστώς του μνημονίου είναι υπαρκτή, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση».

EUROKINISSI-TV
«Σοβαρή η καταγγελία του Π. Χαϊκάλη»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «σοβαρή» την καταγγελία του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του, δηλώνοντας ωστόσο ότι αναμένει να δει τα σχετικά στοιχεία προκειμένου να εκτιμήσει πόσο αυτή μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις.

«Η χώρα πρέπει να βγει από τον βούρκο» τόνισε και υποστήριξε πως εδώ και καιρό ακολουθείται ένας «ολισθηρός δρόμος μεθοδεύσεων και πιέσεων». «Όταν δεν υπάρχει πλειοψηφία κοινοβουλευτική και κοινωνική για την ανοχή, τη συνέχεια των μνημονίων κι ο Πρωθυπουργός εξαγγέλλει εδώ και μήνες ότι έχει «μαξιλαράκια», θα βρει τους 180, τότε αντιλαμβάνεστε ότι έχει κάνει μια επιλογή, έχει κάνει μια ολισθηρή επιλογή», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή