Ρωσία: Απαράδεκτες οι κυρώσεις της Ε.Ε. σε σχέση με επενδύσεις στην Κριμαία

«Η Κριμαία είναι αναπόσπαστο τμήμα της Ρωσίας», αναφέρει η Μόσχα για την ουκρανική χερσόνησο
Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014 18:18
UPD:18:24
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Ο πρόεδρός του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ με την πρόεδρο της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, στις Βρυξέλλες.

A- A A+

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας χαρακτήρισε τις νέες κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι οποίες απαγορεύουν τις επενδύσεις στην Κριμαία «απολύτως απαράδεκτες» και σημείωσε ότι ισοδυναμούν με διάκριση κατά της Χερσονήσου στη Μαύρη Θάλασσα, την οποία η Μόσχα προσάρτησε από την Ουκρανία τον περασμένο Μάρτιο.

«Οι Βρυξέλλες θα όφειλαν να συνειδητοποιήσουν ότι η Κριμαία και η Σεβαστούπολη είναι αναπόσπαστο τμήμα της Ρωσίας», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του. «Θεωρούμε απολύτως απαράδεκτη κάθε διάκριση σε βάρος των κατοίκων της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης που βασίζεται σε πολιτικούς λόγους», συνέχισε.

Η στάση της Ε.Ε. έναντι της Ρωσίας είναι ένα από τα κεντρικά ζητήματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το οποίο διεξάγεται στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρός του, Ντόναλντ Τουσκ, έχει χαρακτηρίσει ζωτικής σημασίας για τη σταθερότητα των χωρών στα ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το να ξεκινήσει μια συζήτηση για τη σχέση με τη Μόσχα, την ώρα που πολλοί αναλυτές προειδοποιούν για τον κίνδυνο νέου Ψυχρού Πολέμου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή