«ΟΧΙ» στο σχέδιο Ανάν από την Ομογένεια των ΗΠΑ

Πέμπτη, 08 Απριλίου 2004 08:24
A- A A+

Κατά του σχεδίου Ανάν τάσσονται οι οργανωμένοι φορείς της ομογένειας και με επιστολές στο Αμερικανό πρόεδρο, Τζωρτζ Μπους και τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, τους καλούν να σεβαστούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Ταυτόχρονα, οι εκπρόσωποι των μαζικών φορέων της ελληνοαμερικανικής κοινότητας απευθύνουν «αγωνιστικό, πατριωτικό μήνυμα στον Κυπριακό Ελληνισμό» για να ψηφίσει «Οχι» στο σχέδιο Ανάν.

Σε πανομογενειακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο οίκημα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, στην Αστόρια, μίλησαν πρόεδροι, στελέχη και αντιπρόσωποι των μεγαλυτέρων ομοσπονδιών και οργανώσεων της Ομογένειας. Ολοι ζήτησαν την καταψήφιση της προτεινόμενης λύσης στο Κυπριακό, υποστηρίζοντας ότι είναι «άδικη, μη λειτουργική και θα οδηγήσει σε μεγάλες περιπέτειες, όχι μόνο την Κύπρο, αλλά και την Ελλάδα».

Λόγω της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ, όπως αναφέρθηκε, οι ομογενείς θα δημοσιεύσουν καταχωρήσεις σε μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες, ζητώντας από τον πρόεδρο Μπους να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μην υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις για την Κυπριακή Δημοκρατία, στην περίπτωση που απορριφθεί το σχέδιο Ανάν.

Επίσης, αποφασίστηκε όπως πραγματοποιηθούν έντονες κινητοποιήσεις μέχρι τις 24 Απριλίου με σκοπό να σταματήσουν οι πιέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης προς την Αθήνα και τη Λευκωσία και να αφεθεί ο Κυπριακός λαός να ψηφίσει χωρίς απειλές και εκβιασμούς.

Εκτός από τις επιστολές προς Μπους και Ανάν, θα σταλούν και προς τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον Κύπριο πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλου.

Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής και η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή