Ασύλληπτο πρόστιμο στον Ρόις για οδήγηση χωρίς δίπλωμα

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014 13:20
UPD:13:21
REUTERS/INA FASSBENDER
A- A A+

Πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ σε πρόστιμα για οδήγηση χωρίς άδεια έχουν επιβληθεί στον επιθετικό της Μπορούσια Ντόρτμουντ και της Εθνικής Γερμανίας, Μάρκο Ρόις.

Όπως επισημάνθηκε από τις γερμανικές Αρχές τον 25χρονο, που δεν έχει άδεια οδήγησης, σταμάτησε η αστυνομία τον περασμένο Μάρτιο και μετά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν ο εισαγγελέας του Ντόρτμουντ, Χένερ Κρούζε, διαπίστωσε την αλήθεια.

Ο Ρόις δεν πέρασε ποτέ τις εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης  και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να οδηγεί ένα όχημα, αν και στην πραγματικότητα ο παίκτης χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο εδώ και χρόνια!

Σίγουρα, βρισκόταν πίσω από το τιμόνι σε τουλάχιστον έξι περιπτώσεις μεταξύ του 2011 και του 2014, σε ημέρες που οι κάμερες ταχύτητας τον απαθανάτισαν να υπερβαίνει το όριο.

Ο Ρόις, τότε, είχε πληρώσει άμεσα τα πρόστιμα που τού επιβλήθηκαν για να μη βρεθεί στο στόχαστρο των δυνάμεων ασφαλείας, όμως εν τέλει η αλήθεια αποκαλύφθηκε.

«Ήμουν ένας ηλίθιος» παραδέχθηκε ο Ρόις στην Bild. Ο ποδοσφαιριστής δεν αμφισβήτησε τις κατηγορίες και, ως εκ τούτου, δεν θα πρέπει να εμφανιστεί στο δικαστήριο. «Έχω μάθει το μάθημά μου, είναι ένα πράγμα που δεν θα ξανασυμβεί» πρόσθεσε ο Ρόις, που προφανώς τώρα θα αναγκαστεί να εγγραφεί σε σχολή οδήγησης. 

Η εισαγγελία του Ντόρτμουντ ανακοίνωσε ότι το πρόστιμο ανέρχεται σε 540.000 ευρώ και αφορά συμβάντα από το 2011 μέχρι τον φετινό Μάρτιο.

Για τον διεθνή επιθετικό ολοκληρώνεται ένας χρόνος τον οποίο θα ήθελε να ξεχάσει γρήγορα. Αρχικά, ένας τραυματισμός στον αστράγαλο τον εμπόδισε να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που κατάκτησε η Εθνική ομάδα της χώρας του.

Επίσης, στην πρώτη φάση της σεζόν 2014-2015 άλλα προβλήματα, μέχρι το νέο τραυματισμό στον αστράγαλο, κράτησαν τον Ρόις εκτός δράσης για αρκετές εβδομάδες και τον εμπόδισαν να ενισχύσει την ομάδα του, που ''χαροπαλεύει'' στη ζώνη του υποβιβασμού.

Παρ΄ όλα ταύτα, το ταλέντο του τον διατηρεί στο στόχαστρο των σημαντικότερων ευρωπαϊκών συλλόγων, αφού η Μπάγερν Μονάχου, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα είναι έτοιμες να πληρώσουν τουλάχιστον 30 εκατομμύρια στην Ντόρτμουντ για να τον αποκτήσουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις