Καθαρές λύσεις και όλα ανοιχτά, διαμηνύει το Μαξίμου

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014 06:48
UPD:10:53
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στιγμιότυπο από την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στην Βουλή την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014. Ρίχνει όλο το βάρος στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία και επαναλαμβάνει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «αν χρειαστεί δεν έχει κανένα πρόβλημα να πάει σε εκλογές».

A- A A+

«Καθαρές λύσεις, ακόμη και κάλπη αν χρειαστεί, αλλά απομένουν δύο ψηφοφορίες», ήταν το σαφές μήνυμα που εξέπεμψε χθες, προς πάσα κατεύθυνση, το Μέγαρο Μαξίμου, αμέσως μετά το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, ο σχεδιασμός δεν αλλάζει: «και στις τρεις ψηφοφορίες αν χρειαστεί υποψήφιος θα είναι ο Σταύρος Δήμας» με την τρίτη ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου «να είναι εκείνη που εκ των πραγμάτων θα φέρει τους βουλευτές ενώπιον των ευθυνών τους».

Στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου, αμέσως μετά το αποτέλεσμα, που σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος «ανέδειξε τη δυσκολία να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή», υπήρξε γκρίνια από πολλούς «γαλάζιους» βουλευτές για τον υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη, τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη και τον συνεργάτη του Πρωθυπουργού Χρ. Λαζαρίδη, που είχαν αναλάβει τη συνεννόηση με τους ανεξάρτητους βουλευτές. Αρκετά ήταν όμως και τα στελέχη εκείνα που σημείωναν ότι το αποτέλεσμα «ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο αφού όχι μόνο δεν περίμεναν την εκλογή ΠτΔ, αλλά περίμεναν αντίθετα να εκφραστεί η δυσαρέσκεια για πτυχές των ασκούμενων πολιτικών».

Την ίδια ώρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημείωναν με νόημα ότι «η πίεση πλέον βρίσκεται στην πλευρά του Πρωθυπουργού» ζητώντας την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών «που θα δημιουργήσουν το κλίμα που θα επιτρέψει στους συναδέλφους να ψηφίσουν». Είναι κάτι που επεσήμανε και η Ντ. Μπακογιάννη, η οποία δήλωσε ότι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος «έχουν δυνατότητες πρωτοβουλιών που μπορούν να πάρουν».

AMNAWEBTV

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος με μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter σημείωσε ότι «είναι ήδη σε εξέλιξη διεργασίες για τις οποίες οι περισσότεροι θα τρίβουν τα μάτια τους». Eντύπωση προκάλεσε και η είδηση της σημερινής συνάντησης του επίτιμου προέδρου της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Π. Καμμένο στα γραφεία στην οδό Αραβαντινού, μετά από πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη, παρότι η είδηση έγινε γνωστή πριν την ψηφοφορία στη Βουλή.

Εν όψει της δεύτερης ψηφοφορίας, στις 12 το μεσημέρι της 23ης Δεκέμβρη, το Μαξίμου δεν τρέφει υψηλές προσδοκίες. Ρίχνει όλο το βάρος στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία και επαναλαμβάνει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «αν χρειαστεί δεν έχει κανένα πρόβλημα να πάει σε εκλογές».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή