Με τις σκηνές σε λειτουργία, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ

Ζητούν αύξηση της επιχορήγησης, ρύθμιση των χρεών και καταβολή των δεδουλευμένων τους
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014 18:51
UPD:20:14
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ/Κωνσταντίνα Παναγοπούλου
A- A A+

Δια στόματος του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Δημήτρη Παλαιοχωρίτη, ο οποίος περιστοιχιζόμενος από τους εκπροσώπους των ηθοποιών του ΚΘΒΕ, Νεφέλη Ανθοπούλου, Βασίλη Σπυρόπουλο και Βασίλη Σειμένη, έδωσε σήμερα την απάντηση των ηθοποιών του ΚΘΒΕ σ’ όσους τους κατηγορούν πως οι απεργιακές τους κινητοποιήσεις, εν μέσω εορτών, καθοδηγούνται από συντεχνιακή λογική.

Σχολιάζοντας, μάλιστα, σε συνέντευξη που έδωσαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, την άρνηση από την πλευρά του υπουργού Πολιτισμού να αποδεχθεί την παραίτηση του κ. Βούρου, κατηγόρησαν τον καλλιτεχνικό διευθυντή ως «παρία» και «υποτελή», στην κυβερνητική πολιτική που τον τοποθέτησε.

«Η παραίτηση του κ. Βούρου είναι πράξη πολιτική - μια που ο ίδιος δεν παραιτήθηκε όταν διαπίστωσε την άρνηση της πολιτείας να επιλύσει τα προβλήματα του ΚΘΒΕ, αλλά όταν οι ηθοποιοί συνάδελφοί του ανακοίνωσαν τη συνέχιση των στάσεων εργασίας. Οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ που όπως ανακοίνωσαν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και τις επόμενες μέρες - κρατώντας όμως ανοιχτό το θέατρο και γνωστοποιώντας τα προβλήματα λειτουργίας του ΚΘΒΕ στους πολίτες», τόνισαν χαρακτηριστικά πως «το θέατρο είμαστε εμείς και όχι οι κατά καιρούς διορισμένες διοικήσεις του» και κάλεσαν όλους τους φορείς της πόλης να τους συμπαρασταθούν καθώς, όπως επισήμαναν, δεν αγωνίζονται μόνο για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, αλλά για το «αυτονόητο της υποχρέωσης της πολιτείας ακόμα και σε καιρούς οικονομικής κρίσης, να παράγει πολιτισμό».

«Οι προτάσεις για εθελοντική εργασία και αυτοδιαχείριση του θεάτρου δεν μας βρίσκουν σύμφωνους», τόνισαν οι ηθοποιοί, καθώς ο εθελοντισμός  προϋποθέτει ερασιτεχνισμό και αυτός υποβάθμιση των προσφερόμενων εργασιών, όπως σε πολλούς κλάδους», κατέληξαν.
Τέλος, στο πλευρό των εργαζομένων του ΚΘΒΕ δηλώνει ότι τάσσεται, σε ανακοίνωσή της, και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ζητώντας από το υπουργείο Πολιτισμού να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και στη δημιουργία βιώσιμου ορίζοντα λειτουργίας του ιστορικού αυτού θεατρικού Οργανισμού.

naftemporiki.gr
 

Προτεινόμενα για εσάς