Επισκόπηση Τύπου

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014 09:03
UPD:09:03
A- A A+

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Χοντρά παιχνίδια"

Η εφημερίδα γράφει "άκαρπη θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η αποψινή πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας. Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 7 το βράδυ και καθώς δεν προβλέπεται καμία συζήτηση ή αιτιολόγηση της ψήφου, αναμένεται να ολοκληρωθεί γρήγορα".

ΕΘΝΟΣ: "Πρώτο τεστ για Πρόεδρο ή εκλογές"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η πρώτη ψηφοφορία απόψε στη Βουλή αναμένεται να αποτελέσει βαρόμετρο για το εάν θα υπάρξει τελικά η προεδρική πλειοψηφία των «180» ή όχι, οπότε η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μπίλντερμπεργκ: «Τρομερός εχθρός ο Πούτιν»!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "προ των θυρών η πρόκληση του 3ου Παγκόσμιου Πολέμου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πρώτη στάση για Πρόεδρο με 161 έως 167 «ναι»"

Η εφημερίδα γράφει "που προσβλέπει η κυβέρνηση με βάση τις προθέσεις των ανεξάρτητων βουλευτών. Ο σχεδιασμός για «170» στη δεύτερη ψηφοφορία και εκλογή Δήμα στην τρίτη. Είχα χρέος να προειδοποιήσω βουλευτές και πολίτες διαμηνύει ο Στουρνάρας, ενώ ο Τσίπρας θυμήθηκε... τώρα τον Προβόπουλο".

ΕΣΤΙΑ: "Τα «Σταύρος Δήμας» και τα «Παρών»"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σήμερα στις 7 το απόγευμα τα μέλη της Βουλής θα κληθούν να ψηφίσουν για να εκλεγεί νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής η ψηφοφορία θα είναι ονομαστική. Και δεδομένου ότι θα υπάρχει ένας μόνο υποψήφιος, ο κ. Σταύρος Δήμας που προτείνεται από τις κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές θα πρέπει να απαντήσουν «Σταύρος Δήμας» ή «Παρών»"

Η ΑΥΓΗ: "Εγκατέλειψαν Σαμαρά οι εντός και οι εκτός..."

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε πολιτική απομόνωση τίθεται ο Αντ. Σαμαράς λίγες ώρες πριν από την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς εμφανίζονται ελάχιστοι πρόθυμοι να συμπράξουν στα τυχοδιωκτικά σχέδιά του και τα μέχρι χθες «στηρίγματά» του σιγά - σιγά τον εγκαταλείπουν".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Τι μαγειρεύουν για τη σωτηρία τους"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αναδιπλώνεται η συγκυβέρνηση, προσπαθώντας να μειώσει ξαφνικά την ένταση της κατά μέτωπον επίθεσης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σαμαράς και Βενιζέλος παρουσιάζονται ως θεματοφύλακες της σωτηρίας της χώρας, προκειμένου να συγκινήσουν τους βουλευτές λίγο πριν φτάσουν στην κάλπη για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα, φουντώνουν τα σενάρια για κυβέρνηση «εθνικής συνεννόησης», αν και ο πρωθυπουργός φέρεται να ξεκαθαρίζει ότι δεν παραδίδει τη θέση του".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πρώτο κρας τεστ για τους 180"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η πρώτη σκηνή του θρίλερ της προεδρικής εκλογής εκτυλίσσεται το απόγευμα, καθώς οι 300 βουλευτές καλούνται να τοποθετηθούν επί της υποψηφιότητας του κ. Σταύρου Δήμα. Τα κομματικά επιτελεία Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν πως η σημερινή θα είναι πρωτίστως μάχη εντυπώσεων, καθώς όλα θα κριθούν από τη δυναμική που θα αναπτυχθεί μεταξύ δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Βαρόμετρο η σημερινή ψηφοφορία"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μετράνε δυνάμεις για τη σημερινή πρώτη αναμέτρηση στη μάχη για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας τα κομματικά επιτελεία. Πάνω κάτω τα «ναι» και τα «όχι» είναι αποσαφηνισμένα, τουλάχιστον σε ότι αφορά τη σημερινή πρώτη ψηφοφορία. Αν και όπως όλοι επισημαίνουν το αποτέλεσμα θα αποτελέσει βαρόμετρο για τις επόμενες δυο ψηφοφορίες".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κυβερνήσεις και ΕΕ εγγυώνται μόνιμη «αστάθεια» για τους λαούς"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "εντείνονται οι εκβιασμοί συγκυβέρνησης και παραγόντων της ΕΕ απέναντι στο λαό και τους εργαζόμενους για τον κίνδυνο «αποσταθεροποίησης»".

ΤΑ ΝΕΑ: "Οι κρυφές μάχες του πρώτου γύρου"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εκκίνηση με 165 «ναι» στην τριπλή δοκιμασία της προεδρικής εκλογής προσδοκά απόψε ο κυβερνητικός συνασπισμός, προκειμένου να παραμείνει ανοικτό το πεδίο για κινήσεις που θα προσδώσουν δυναμική στην υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να διασφαλιστεί η ομάδα των 121 βουλευτών, ενώ κλιμακώνει την επίθεση στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα".

Kontranews: «Σε διχασμό και εμφύλιο οδηγεί μια νέα αποστασία"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού είναι οι βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ψηφίσουν στη σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του λαού και του έθνους".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε αναμονή η οικονομία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο Κοινοβούλιο «χτυπά» σήμερα η καρδιά της οικονομίας καθώς τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Χθες, στο Χρηματιστήριο αλλά και στην αγορά των ομολόγων οι επενδυτές επέδειξαν στάση αναμονής, χωρίς να προβαίνουν ούτε σε τοποθετήσεις, ούτε σε ρευστοποιήσεις".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Καταμέτρηση δυνάμεων για την προεδρική εκλογή"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με τις περισσότερες πολιτικές εκτιμήσεις να συγκλίνουν στο ότι η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα θα συγκεντρώσει λιγότερες από 170 βουλευτικές ψήφους, διεξάγεται απόψε στη Βουλή στις 19:00 η πρώτη φανερή ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας".

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή