Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 13 Απριλίου 2004 07:00
A- A A+

Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με πιθανές καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο και τη Βόρεια Ελλάδα, προβλέπει για σήμερα Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στο Ιόνιο πολύ ισχυροί, αλλά βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση και στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί, πολύ ισχυροί και τοπικά στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις, που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Αναλυτική Πρόγνωση,

* Μακεδονία, Θράκη : Αστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδεις με σποραδικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Ανεμοι νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στο Βόρειο Αιγαίο πολύ ισχυροί, αλλά γρήγορα από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές, πιθανόν καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο. Ανεμοι αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και το πρωΐ τοπικά στο Ιόνιο πολύ ισχυροί, αλλά βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς. Θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών μικρής διάρκειας, κυρίως στη Θεσσαλία την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Γρήγορα όμως από τα δυτικά προς τα ανατολικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα ανατολικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις, που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούος και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί, που το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 16 έως 23 βαθμούς και τοπικά στη Βόρεια Κρήτη 28 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ανεμοι νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί και στο Ανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις. Θερμοκρασία από 17 έως 24 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Μετά το μεσημέρι θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Ανεμοι νότιοι μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Μετά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς μέτριους και πρόσκαιρα ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς.

Για αύριο Τετάρτη, στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στο Βόρειο Αιγαίο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα πελάγη τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή