Νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την ενσωμάτωση οδηγίας περί bonus τραπεζικών στελεχών

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014 13:29
UPD:13:30
REUTERS/YVES HERMAN
A- A A+

Νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας που θέτει το πλαίσιο για τις πολιτικές των αποδοχών (bonus) που ακολουθούν οι τράπεζες και την επιβολή κυρώσεων στις περιπτώσεις παραβίασής του, συγκροτεί η κυβέρνηση σύμφωνα με γραπτή απάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη σε ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη, Ασημίνας Ξηροτύρη και Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ είχαν ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών διευκρινίσεις για το αν έγινε έλεγχος στις πολιτικές παροχών όπως όριζε ο νόμος 3723/2008 για τα έτη 2009-2012.

Η προθεσμία ενσωμάτωσης της ευρωπαϊκής οδηγίας είναι η 18η Μαρτίου 2016, απαντά ο κ. Χαρδούβελης προσθέτοντας ότι οριστικοποιείται η σύσταση της σχετικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την ενσωμάτωσή της στην ελληνική έννομη τάξη.

Σε ό,τι αφορά την παροχή bonus ο υπουργός παραθέτει στοιχεία από παλαιότερη απάντηση σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ όπου η Τράπεζα της Ελλάδος, οι τράπεζες (Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank) και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας διαβεβαίωναν τους βουλευτές οι αμοιβές των προέδρων και των εκτελεστικών μελών των ΔΣ δεν ξεπερνούν τη συνολική ετήσια αμοιβή του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και ότι τηρείται ο νόμος για το ανώτατο ύψος των αποδοχών των στελεχών όσων τραπεζών έχουν λάβει κεφαλαιακή ενίσχυση. Επίσης γινόταν μνεία στην κατάργηση των bonus χωρίς όμως να σταλούν στη Βουλή στοιχεία για τα επιδόματα των διευθυντικών στελεχών.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή