Ερντογάν για Κυπριακό: «Όλοι έχουν να κερδίσουν από ένα θετικό αποτέλεσμα»

Τρίτη, 13 Απριλίου 2004 14:11
A- A A+

Προσπάθεια να υποβαθμίσει την εικόνα ανταγωνισμού μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, εν όψει των δημοψηφισμάτων της 24ης Απριλίου, κατέβαλε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι τα δημοψηφίσματα για την επανένωση της Κύπρου δεν αφορούν ενδεχόμενη νίκη της μίας πλευρά επί της άλλης.

Σχολιάζοντας επισημάνσεις ότι το σχέδιο Ανάν ευνοεί τους Τουρκοκυπρίους, ο Ερντογάν υποστήριξε σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο, ότι όλοι έχουν να κερδίσουν από ένα θετικό αποτέλεσμα.

«Μερικοί λένε πως το σχέδιο είναι πιο ευνοϊκό για την τουρκική πλευρά. Αλλοι λένε πως είναι αντι-τουρκικό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο τούρκος πρωθυπουργός και τόνισε: «Δεν πρέπει να εξετάζουμε αν ευνοεί την Τουρκία, αν ευνοεί την Ελλάδα, αν ευνοεί τους Ελληνοκυπρίους ή αν ευνοεί τους ανθρώπους στο βόρειο τμήμα του νησιού. Η πολιτική μας είναι να επιδιώξουμε μια κατάσταση στην οποία κάθε μέρος να ωφελείται».

Ο κ. Ερντογάν υπογράμμισε πως η επανένωση της Κύπρου δεν είναι όρος που έχει τεθεί από την Ε.Ε. για την ένταξη της Τουρκίας στην Ένωση, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί μείζον θέμα στη διαδικασία. «Η Ε.Ε. πιστεύει ότι αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να επιλυθεί. Γι' αυτό, η επίλυση του προβλήματος της Κύπρου θα επηρεάσει την έναρξη των διαπραγματεύσεων Τουρκίας - Ε.Ε.», δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή