Ο Ρέντσι ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της Ιταλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014 12:48
UPD:13:44
EPA/ETTORE FERRARI
A- A A+

Ο καιρός των καθυστερήσεων και της αβεβαιότητας τελείωσε: η Ιταλία θα είναι, οριστικά πλέον, υποψήφια για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων το 2024.

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα επισήμως από τον πρωθυπουργό της χώρας, Ματέο Ρέντσι, στη διάρκεια τελετής της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής (CONI).

«Η Ιταλία θέτει υποψηφιότητα για τους Αγώνες του 2024, με τη Ρώμη στο επίκεντρο του εγχειρήματος. Εμείς δεν θα το κάνουμε με το πνεύμα του Ντε Κουμπερτέν, δηλαδή για τη συμμετοχή. Θα το κάνουμε για να νικήσουμε, να είστε σίγουροι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρέντσι.

Ο πρόεδρος της CONI, Τζοβάνι Μαλαγκό, ευχαρίστησε τον Ιταλό πρωθυπουργό για την στήριξη που προσφέρει στο χώρο του ιταλικού αθλητισμού.

Σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, βάσει του νέου κανονισμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής οι αγώνες θα μπορούσαν να διεξαχθούν, εκτός από την ιταλική πρωτεύουσα, και στη Νάπολη, στη Φλωρεντία, στο Μιλάνο και στη Σαρδηνία.

Η απόφαση για την πόλη-έδρα και τη χώρα η οποία θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 πρόκειται να ληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2017.

Στα πρώτα σχόλιά τους, τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι από τη μία πρόκειται για θετική πρόκληση, από την άλλη όμως υπενθυμίζεται ότι η ανάληψη μιας διοργάνωσης τέτοιου μεγέθους κρίνεται όλο και πιο ασύμφορη οικονομικά, και πως θα μπορούσε να αποτελέσει νέο πειρασμό για σκάνδαλα και μίζες, ιδίως σε ότι αφορά στην ανάθεση εργολαβιών.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις