Αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη ψηφοφορία

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014 10:13
UPD:10:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Στο επίκεντρο του εξελίξεων αναμένεται να βρεθούν τόσο οι ανεξάρτητοι βουλευτές, αλλά και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

A- A A+

Καθοριστική θα είναι η εβδομάδα που ξεκινά από σήμερα με την κρίσιμη πρώτη ψηφοφορία της Τετάρτης να δίνει, θέλοντας και μη, τη δυναμική της υποψηφιότητας του κ. Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Βέβαια κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι στις δύο πρώτες ψηφοφορίες θα εκφραστεί και «μια μορφής δυσαρέσκεια για τα λάθη που έγιναν ή για εκείνα που δεν έγιναν, για την πολύχρονη λιτότητα και την πίεση που δέχονται οι βουλευτές της συγκυβέρνησης από την εκλογική τους βάση».

«Η τρίτη ψηφοφορία», λένε τα συγκεκριμένα στελέχη, «είναι εκείνη όπου ο κάθε βουλευτής θα κληθεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί», και υπό αυτήν την έννοια «τα πάντα είναι ανοιχτά».

Στο επίκεντρο του εξελίξεων αναμένεται να βρεθούν τόσο οι ανεξάρτητοι βουλευτές και ειδικά οι οκτώ που είχαν υπογράψει το κείμενο με το οποίο ζητούσαν κυβέρνηση ειδικού σκοπού, εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και εκλογές εντός του 2015, αλλά και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο πρωθυπουργικός σχεδιασμός έχει έντονο το στοιχείο της επόμενης ημέρας με αιχμή το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον Πρωθυπουργό, με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας συνεχίζουν τις επαφές τους με τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με τα δημοσιονομικά ζητήματα.

«Παρά το γεγονός ότι η διαπραγμάτευση με τους δανειστές έχει επισκιαστεί από τις εξελίξεις», λέει κυβερνητικό στέλεχος, «υπάρχουν πολλά ακόμη εκκρεμή ζητήματα και ο χρόνος πιέζει».   

Την Πέμπτη, με «νωπό» ακόμη το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας, ο κ. Σαμαράς θα ταξιδέψει για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής, όπου αναμένει να λάβει τη στήριξη των εταίρων της χώρας προσδοκώντας βέβαια αυτή να κεφαλαιοποιηθεί στις δύο επόμενες ψηφοφορίες στη Βουλή.

Ένα πρώτο δείγμα γραφής θα δώσει σήμερα και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομία, Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος θα συναντηθεί το απόγευμα με τον κ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή