Διεσώθησαν οι χειριστές του ελικοπτέρου που συνετρίβη στη Φαλούτζα

Τρίτη, 13 Απριλίου 2004 16:51
UPD:17:50
A- A A+

Το ελικόπτερο που συνετρίβη έξω από τη Φαλούτζα ήταν ένα H-53 Sikorsky, ένα ελικόπτερο βάρους 21 τόνων το οποίο μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 55 άτομα, γνωστοποίησε διοικητής των αμερικανών πεζοναυτών, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν κατερρίφθη ή πρόκειται για ατύχημα.

Ο ίδιος επισήμανε ότι το συγκεκριμένο ελικόπτερο δεν ανήκει στο σώμα των πεζοναυτών αλλά σε μια αμερικανική κυβερνητική οργάνωση. Αρχικά τα ξένα πρακτορεία είχαν μεταδώσει ότι είχε συντριβεί ένα μαχητικό ελικόπτερο τύπου «Απάτσι».

Όπως έγινε επίσης γνωστό, αμερικανοί στρατιώτες κατάφεραν να διασώσουν τα μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου αλλά δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση για την κατάσταση της υγείας τους.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το ελικόπτερο επλήγη από ρουκέτα ενώ λίγο αργότερα, στο σημείο της συντριβής του, ένας άνδρας με καλυμμένο το πρόσωπό του δήλωσε: «Το ελικόπτερο περνούσε πάνω από το σημείο που έτυχε να κρυβόμαστε. Εκτοξεύσαμε μια αυτοπροωθούμενη ρουκέτα και έπεσε».

Περίπου στην ίδια περιοχή, μεταξύ Φαλούτζας και δυτικής Βαγδάτης, κατερρίφθη την Κυριακή ένα «Απάτσι», με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι δύο χειριστές του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή