Ιράκ: Ρουκέτα κατά σιιτών προσκυνητών στην Κερμπάλα με έναν νεκρό

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014 16:18
UPD:16:29
REUTERS/STRINGER/IRAQ

Ο νεκρός είναι κάτοικος της πόλης και η ρουκέτα που του κόστισε τη ζωή εκτοξεύτηκε από βορρά, όπου οι σουνίτες μουσουλμάνοι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μάχονται ενάντια στον στρατό του Ιράκ και σε σιιτικές πολιτοφυλακές (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του από ρουκέτα η οποία έπληξε την Παρασκευή την πόλη του Ιράκ Κερμπάλα, όπου χιλιάδες σιίτες μουσουλμάνοι προσκυνητές έχουν συγκεντρωθεί για λατρευτικούς λόγους, ανέφερε η τοπική αστυνομία.

Ο νεκρός είναι κάτοικος της πόλης και η ρουκέτα που του κόστισε τη ζωή εκτοξεύτηκε από βορρά, όπου οι σουνίτες μουσουλμάνοι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μάχονται ενάντια στον στρατό του Ιράκ και σε σιιτικές πολιτοφυλακές.

Το Σάββατο στην Κερμπάλα θα διεξαχθεί η τελετή Αρμπέιν, στην οποία θα λάβουν μέρος σιίτες από το Ιράκ και άλλες χώρες, καθώς σηματοδοτεί το τέλος του 40ήμερου πένθους για τα 1,300 χρόνια από τον θάνατο του ιμάμη Χουσεΐν.

Ο θάνατος αυτός, κατά τη διάρκεια μάχης, είναι κομβικό σημείο στη σιιτική ισλαμική ιστορία και σημαντικός για το σχίσμα ανάμεσα σε σουνίτες (πλειοψηφία) και σιίτες (μειοψηφία) μουσουλμάνους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή