Απορρίπτει ο Κυρ. Μητσοτάκης τα περί αλλαγής υποψηφίου στην τρίτη ψηφοφορία

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014 11:19
UPD:11:21
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

O υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

A- A A+

Τη βεβαιότητα ότι ο Σταύρος Δήμας θα είναι υποψήφιος και στις τρεις ψηφοφορίες για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας εξέφρασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. 

«Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για αλλαγή υποψηφίου μεταξύ δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας. Δεν ξέρω κι αυτό σε τι θα εξυπηρετούσε στον βαθμό που υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι δεν εξαρτούν την ψήφο τους από το πρόσωπο που προτείνεται ως υποψήφιος, καθώς λένε ξεκάθαρα ότι "θέλω να χρησιμοποιήσω την προεδρική εκλογή για να ρίξω την κυβέρνηση"», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του, καθώς -όπως είπε- στελέχη του «εκφράζονται θετικά για τον κ. Δήμα, όπως ο κ. Παππάς». Υπενθύμισε ακόμη ότι «σε ανύποπτο χρόνο και ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι ο κ. Δήμας είναι ένα από τα δυο στελέχη της Ν.Δ. που εκτιμά».

«Άρα», συνέχισε, «εκτιμούμε τον κ.Δήμα, θεωρούμε ότι είναι ένας καλός υποψήφιος, πλην όμως δεν τον ψηφίζουμε γιατί θέλουμε να ρίξουμε την κυβέρνηση».

Καταλήγοντας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι «η εκλογή του κ. Δήμα στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας θα ισοδυναμεί με την επανεκκίνηση του μεταρρυθμιστικού έργου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή