Κομματικά επιτελεία: Μετράνε «ναι» και «όχι» με το βλέμμα στην κάλπη

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 21:17
UPD:21:20
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Σε διαρκή αναβρασμό βρίσκονται τα επιτελεία των κομμάτων εν όψει των ψηφοφοριών στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αρχής γενομένης από την ψηφοφορία της ερχόμενης Τετάρτης.

Την ίδια ώρα που η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρτ χαρακτήριζε «δημοκρατική απόφαση» την επίσπευση της Προεδρικής εκλογής στην Ελλάδα που «μπορεί να βοηθήσει στην άρση των αβεβαιοτήτων στις αγορές», στην Αθήνα συνεδρίαζε η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και η κοινοβουλευτική ομάδα και εκτελεστική επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ενώ μια σειρά από ανεξάρτητους βουλευτές «άνοιγαν» τα χαρτιά τους για το τι θα πράξουν στις κρίσιμες ψηφοφορίες.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε σε ετοιμότητα την πολιτική  γραμματεία του κόμματος προκειμένου και μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εκλογή ΠτΔ, να γίνεται καθημερινή αποτίμηση της κατάστασης με κεντρική εκτίμηση ότι είναι μεν θετική η επίσπευση των σχετικών διαδικασιών, ωστόσο ανάμεσα στις διαδικασίες «αναμένεται οι βουλευτές να δεχθούν ισχυρές πιέσεις».

Στη ΔΗΜΑΡ παρά τη σημερινή κατηγορηματική διάψευση του Φ. Κουβέλη των σεναρίων κοινής καθόδου με τον ΣΥΡΙΖΑ που προϋποθέτει την αναστολή λειτουργίας του κόμματος, σύμφωνα με πληροφορίες στη σημερινή συνεδρίαση το ενδεχόμενο κοινής καθόδου με τον ΣΥΡΙΖΑ δίχασε τους βουλευτές του κόμματος.

Τέλος, το πρωί οι ανεξάρτητοι Π. Τατσόπουλος, Κατερίνα Μάρκου Πάρης Μουτσινάς, αλλά και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Παύλος Χαϊκάλης ξεκαθάρισαν ότι δεν θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ στον αντίποδα οι ανεξάρτητοι Γ. Νταβρής και Π. Μελάς είπαν «ναι» στην εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή