NBA: Ο ''Μάτζικ'' Τζόνσον ευχήθηκε τα... χειρότερα στους Λέικερς

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 16:29
UPD:16:33
EPA/MICHAEL NELSON
A- A A+

«Ελπίζω ότι οι Λέικερς θα χάσουν όλους τους αγώνες τους φέτος, και μιλώ σοβαρά»: όχι, η ευχή δεν ανήκει σε κάποιον ορκισμένο εχθρό των ''λιμνάνθρωπων'' αλλά σε έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα τους, τον ανυπέρβλητο Έρβιν ''Μάτζικ'' Τζόνσον.

Ο Τζόνσον σκέφτεται ήδη το ντραφτ του επόμενου έτους, ελπίζοντας ότι η πρώην ομάδα του θα επιλέξει ένα από τα πρώτα ονόματα. Οι Λέικερς μέτρησαν πέρυσι 27 νίκες και 55 νίκες, κάνοντας αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία τους. Τα πράγματα, όμως, δεν πάνε πολύ καλύτερα ούτε στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, που είναι προτελευταίοι στην περιφέρεια του Ειρηνικού, με 16 ''νοκ άουτ'' σε 22 παιχνίδια.

Εκεί λοιπόν αποβλέπει ο συλλογισμός του ''Μάτζικ'', καθώς ο κανονισμός προβλέπει για τις ομάδες που τερμάτισαν με τη χειρότερη κατάταξη την προηγούμενη σεζόν να επιλέγουν τους καλύτερους παίκτες στο ντραφτ του επόμενου έτους.

«Αν πρέπει να χάσεις, θα χάσεις. Δεν μπορείς να μείνεις στη μετριότητα αν θέλεις να έχεις μια καλή επιλογή στο ντραφτ» είναι η ''φιλοσοφία'' του πρώην αστέρα των Λέικερς, νικητή πέντε δαχτυλιδιών πρωταθλητή με τη φανέλα της ομάδας του Λος Άντζελες στη δεκαετία του ΄80 και του ΄90. 

Με το... όραμά του, ωστόσο, δεν συμφωνεί ο Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος πρώτα σκόραρε 32 πόντους στη νίκη των Καλιφορνέζων εναντίον του Σακραμέντο (98-95) στη συνέχεια τοποθετήθηκε. «Τώρα είναι πια συνηθισμένος να μιλά ως ιδιοκτήτης» είπε ο ''Black Mamba'', σχολιάζοντας τα λόγια του Τζόνσον.

«Είναι ένας από τους ιδιοκτήτες των ''Ντότζερς'' (ομάδα μπέιζμπολ) και μιλά από τη σκοπιά του ιδιοκτήτη. Νομίζω ότι οι οπαδοί είναι αρκετά έξυπνοι για να ξέρουν ποια είναι η προοπτική του. Εγώ, σίγουρα είμαι. Ο ''Μάτζικ'' είναι ένας από τους πιο ανταγωνιστικούς παίκτες όλων των εποχών. Δεν θέλει να χάνει» υπογράμμισε ο Μπράιαντ. 

«Από την πλευρά του ιδιοκτήτη, η ιδέα του είναι να γίνουν οι καλύτερες επιλογές για να δημιουργηθεί μια ανταγωνιστική ομάδα. Ίσως υπάρχουν κάποιες ομάδες στο πρωτάθλημα, και σίγουρα οι Λέικερς δεν είναι μία από αυτές, στις οποίες οι ιδιοκτήτες κάθονται στο γραφείο τους και σταυρώνουν τα δάχτυλα. Αλλά οι παίκτες; Ποτέ. Οι παίκτες παίζουν και να προσπαθούν να κερδίζουν κάθε αγώνα» συμπλήρωσε.

Η άποψη του Τζόνσον δεν βρήκε σύμφωνο ούτε τον Νικ Γιανγκ. «Θα πω στον ''Μάτζικ'' να μείνει για λίγο στο στάδιο των ''Ντότζερς''» αστειεύτηκε ο γκαρντ των Λέικερς.

Η ιδέα δεν άρεσε ούτε στον προπονητή Μπάιρον Σκοτ, ο οποίος πριν από τη νίκη επί των Κινγκς, δήλωσε: «Είναι εύκολο να το λέμε, αλλά όταν προπονείς δεν είναι ακριβώς έτσι, θεωρώ δε ότι και για τους παίκτες ισχύει το ίδιο: πρέπει να προσπαθούμε να νικάμε σε κάθε παιχνίδι. Το να χάσεις έναν αγώνα μετράει, όμως είναι άλλο πράγμα να πηγαίνεις στο γήπεδο και να προσπαθείς να ηττηθείς».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις