Την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται το πρώτο ν/σ της κυβέρνησης

Για την επανίδρυση του κράτους
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2004 16:59
UPD:17:23
A- A A+

Το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την επανίδρυση του κράτους θα κατατεθεί, αφού εγκριθεί και από τα μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής, την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, από τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπη Παυλόπουλο.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο κ. Παυλόπουλος παρουσίασε τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου.

Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος, το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, ρυθμίζει τις σχέσεις κράτους-πολίτη, προβλέπει για την πάταξη της γραφειοκρατίας (χρόνος απάντησης των δημοσίων υπηρεσιών στους πολίτες), τη μείωση των εντύπων και των υπογραφών που απαιτούνται στις συναλλαγές πολιτών και δημοσίων υπηρεσιών και για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, την αναβάθμιση των ΚΕΠ, την ίδρυση του υπουργείου Τουρισμού, καθώς και την κατάργηση του υπουργείου Τύπου. Θεσμοθετούνται επίσης, επιτροπές για την αναμόρφωση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και την κατάρτιση νέου κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.

Όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή, ως τη μεθεπόμενη Πέμπτη, ενώ θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση επ’ αυτού κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, πιθανότατα την προσεχή Δευτέρα, και πάντως πριν από την κατάθεσή του στη Βουλή.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή