11/9 - Ο Τζορτζ Τένετ αναγνώρισε ότι η CIA έκανε λάθη

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2004 17:54
UPD:18:08
A- A A+

Ο διευθυντής της CIA, Τζορτζ Τένετ, αναγνώρισε ενώπιον της ερευνητικής Επιτροπής για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών «είχαν κάνει λάθη».

«Κάναμε λάθη» είπε ο κ. Τένετ στη δημόσια κατάθεσή του ενώπιον της Επιτροπής. «Οι υπηρεσίες πληροφοριών διέθεταν μια καλή στρατηγική και προετοιμάζονταν, λαμβάνοντας τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε να αντιμετωπίσουν στο μέλλον την Αλ Κάιντα. Παρ’ όλα αυτά, ποτέ δεν καταφέραμε να εισχωρήσουμε στις συνωμοσίες για την 11η Σεπτεμβρίου στο εξωτερικό», παραδέχθηκε ο Τζορτζ Τένετ.

«Το χειρότερο ήταν ότι δεν διαθέταμε την δυνατότητα, στο σύνολο του κυβερνητικού μηχανισμού, να ενσωματώσουμε την εγχώρια αλλά και ξένη πληροφόρηση, τα στοιχεία και τις αναλύσεις… Η προειδοποίηση δεν είναι αρκετή αν δεν υπάρχουν οι απαραίτητες δομές για να τεθεί σε εφαρμογή», επισήμανε ο κ. Τένετ και πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν μπόρεσαν να μετατρέψουν τις γνώσεις τους και την πληροφόρηση που είχαν για την απειλή «σε μια αποτελεσματική άμυνα της χώρας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή