Πόλο: «Δύο στα δύο» για την Εθνική Ανδρών στο World League

Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2014 21:25
UPD:21:27
INTIME SPORTS/ΚΩΤΣΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών σημείωσε δεύτερη στη σειρά νίκη στο πλαίσιο του Α΄ ομίλου των προκριματικών του World League, επικρατώντας (μετά των Ρουμάνων) της Σλοβακίας με 16-10, στο Νόβακι.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπαίνει πια για τα καλά στη διεκδίκηση της πρόκρισης στην επόμενη φάση, η οποία όπως φαίνεται θα κριθεί στους δύο αγώνες με την Ουγγαρία.

Οι διεθνείς ξεκίνησαν δυνατά, προηγήθηκαν 3-0, αλλά στη συνέχεια η αμυντική ολιγωρία τούς έφερε πίσω στο σκορ με 4-3, για να κλείσει το πρώτο οκτάλεπτο ισόπαλο 4-4.

Στη δεύτερη περίοδο η ελληνική ομάδα βελτίωσε την άμυνά της, ο Γαλανίδης ήταν πολύ καλός στο τέρμα και η Εθνική άρχισε να γίνεται κυρίαρχη, να βρίσκει λύσεις επιθετικά και να κλείνει το ημίχρονο προηγούμενη 8-4.

Στις αρχές της τρίτης περιόδου οι Σλοβάκοι μείωσαν σε 8-6 και 9-7, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν στη συνέχεια. Η Εθνική με πλουραλισμό στην επίθεση και σκόρερ τους Βλαχόπουλο, Φουντούλη και Γούνα κατάφερε να οικοδομήσει μεγάλη διαφορά (13-7) και να την κρατήσει ως το τέλος.

Τα γκολ της Εθνικής σημείωσαν οι, Βλαχόπουλος 4, Φουντούλης Ι.4, Γούνας 3, Κολόμβος 2, Καπότσης, Τίγκας και Μουρίκης, ενώ για τους Σλοβάκους σκόραραν οι, Κόλαρικ 3, Φαμέρα 2, Ζάτοβιτς, Κράτοσβιλ, Πόλοβιτς, Σέμαν και Μπρούντερ

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις