Αποφασίζει για την τύχη της αύριο η ΔΗΜΑΡ

Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2014 19:28
UPD:19:34
EUROKINISSI/ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Αν και συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη διέψευδαν το σενάριο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες, το naftemporiki.gr επικοινώνησε με κορυφαίο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, η απάντηση του οποίου περισσότερο μπέρδεψε παρά ξεκαθάρισε την κατάσταση.

A- A A+

Το δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ ή αυτόνομη κάθοδος, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, σε συνδυασμό με τη δημοσκοπική κατάρρευση του κόμματος, κατά πολλούς οδηγεί την Αγίου Κωνσταντίνου στην αγκαλιά της Κουμουνδούρου. 

Από το μεσημέρι έντονες φήμες ότι η ΔΗΜΑΡ με κεντρική απόφαση θα αποφασίσει εντός των προσεχών ημερών την κοινή κάθοδο στις επόμενες εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, κυκλοφόρησαν στη Βουλή, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθούν από τα κεντρικά στελέχη του κόμματος.

Ωστόσο, για αύριο το απόγευμα είναι προγραμματισμένη έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος προκειμένου να συζητηθούν οι ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό και να αποφασισθεί η στάση του κόμματος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, με δεδομένη την απόφαση της πλειοψηφίας της ΔΗΜΑΡ να μην ψηφίσει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Αν και συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη διέψευδαν το σενάριο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες, το naftemporiki.gr επικοινώνησε με κορυφαίο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, η απάντηση του οποίου περισσότερο μπέρδεψε παρά ξεκαθάρισε την κατάσταση.

Σύμφωνα με το εν λόγω στέλεχος, στην αυριανή κοινή συνεδρίαση θα αποφασισθεί η στάση της ΔΗΜΑΡ σε περίπτωση πρόωρων εκλογών. Σε αυτήν την περίπτωση, λέει χαρακτηριστικά, «υπάρχουν δύο δυνατότητες: ή να κατεβούμε αυτόνομα ή να αποφασίσουμε κοινή κάθοδο με άλλο κόμμα».    

Κοινή πάντως είναι η εκτίμηση ότι η ΔΗΜΑΡ αν κατέβει αυτόνομα στις εκλογές θα βρεθεί αυτόματα εκτός Βουλής, κάτι που οδηγεί τα περισσότερα στελέχη που έτσι κι αλλιώς είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ να επιθυμούν μία κοινή κάθοδο στις εκλογές με τα ψηφοδέλτια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν ορισμένοι βουλευτές και στελέχη που θα αντιδράσουν, επιλέγοντας να πάνε είτε σπίτι τους, είτε σε άλλες κινήσεις στο χώρο της κεντροαριστεράς, όπως οι «Μεταρρυθμιστές για τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη», που παρουσίασε προ ημερών ο πρώην γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης.   

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή