Καλιφόρνια: 150 συλλήψεις τη νύχτα στις αντιαστυνομικές διαδηλώσεις

Οργή για τη βία κατά άοπλων μαύρων
Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2014 15:38
UPD:15:41
REUTERS/STEPHEN LAM
A- A A+

Τουλάχιστον 150 διαδηλωτές συνελήφθησαν στην Καλιφόρνια κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού έκλεισαν κεντρικό αυτοκινητόδρομο, σε έναν νέο γύρο κινητοποιήσεων σε ολόκληρη την χώρα, με τους διαδηλωτές να διαμαρτύρονται για την χρήση φονικής βίας εκ μέρους λευκών αστυνομικών εναντίον μελών μειονοτήτων.

Στην άλλη πλευρά της χώρας, στη Νέα Υόρκη, αργά το βράδυ της Δευτέρας, αστέρες του μπάσκετ, περιλαμβανομένου του διασημότερου παίκτη της ομάδας Cleveland Cavaliers, Λεμπρόν Τζέιμς, συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, φορώντας μπλούζες οι οποίες έγραφαν το σύνθημα «Δε μπορώ να αναπνεύσω» - την τελευταία φράση του Έρικ Γκάρνερ, ο οποίος έχασε την ζωή του όταν αστυνομικός τον ακινητοποίησε με λαβή στραγγαλισμού.

Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται καθημερινά σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ από τότε που σώμα ενόρκων αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να μην ασκήσει δίωξη εναντίον ενός αστυνομικού για τον θάνατο του Γκάρνερ, άοπλου πατέρα έξι παιδιών, τον Ιούλιο.

Πολλοί εκατοντάδες άνθρωποι εισέβαλαν στον αυτοκινητόδρομο 80 στην πόλη Μπέρκλεϊ, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, το βράδυ της Δευτέρας, προκαλώντας κυκλοφοριακό μποτιλιάρισμα και στα δύο ρεύματα.

EURONEWS

Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Τροχαίας των Εθνικών Οδών στην Καλιφόρνια.

Περισσότεροι από 150 άνθρωποι συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της αντίστασης ή της παρεμπόδισης αστυνομικών, προσέθεσε ο ίδιος.

Νωρίτερα δεκάδες διαδηλωτές σταμάτησαν ένα τρένο Άμτρακ, καθώς ορισμένοι ξάπλωσαν στις ράγες απ' όπου θα περνούσε ενώ άλλοι κάθονταν σε καναπέ που είχαν τοποθετήσει κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή