Κύπρος : Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ψήφισμα της Ε.Ε.

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2004 10:04
UPD:10:06
A- A A+

Σχολιάζοντας το ψήφισμα της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με το οποίο προτρέπεται ο κυπριακός λαός να πει «ναι» στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κύπρος Χρυσοστομίδης, ανέφερε ότι θεωρεί «φυσιολογικό να υπάρχουν αυτές οι θέσεις και παροτρύνσεις, καθώς όλοι επιθυμούν ένταξη μιας ενωμένης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία εδράζεται στη δημοκρατία, είναι υποχρεωμένη να αποδεχθεί τη βούληση του κυπριακού λαού, όπως θα διαμορφωθεί δημοκρατικά, μέσα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Κύπρος βρέθηκε σε δύσκολη θέση και απέρριψε την εκτίμηση ότι η Κύπρος έχει βρεθεί σε απομόνωση.

Ο κ. Χρυσοστομίδης δήλωσε, ότι δεν γνωρίζει ποιές είναι οι σκέψεις και οι προθέσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, αναφορικά με την πρόταση του ΑΚΕΛ για αναβολή των δημοψηφισμάτων. Υπενθύμισε τη θέση του προέδρου ότι η αναβολή θα πρέπει να συνοδεύεται με διαπραγμάτευση επί του σχεδίου Ανάν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σύγκλησης του εθνικού συμβουλίου για συζήτηση του θέματος. Είπε ακόμη, ότι ο πρόεδρος είχε συνάντηση με τον κ. Χριστόφια ο οποίος τον ενημέρωσε για την πρόταση καί αντάλλαξαν απόψεις.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή