Ιταλία: «Φουλ» για Τσάμπιονς Λιγκ η Τζένοα

Κυριακή, 07 Δεκεμβρίου 2014 18:07
UPD:18:21
EPA/PAOLO ZEGGIO

Ο παίκτης της Τζένοα Λούκα Αντονέλι (κέντρο) πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του το γκολ που πέτυχε στον αγώνα με τη Μίλαν.

A- A A+

Τη μεγαλύτερη νίκη της 14ης αγωνιστικής πέτυχε η Τζένοα στην έδρα της, με 1-0, επί της Μίλαν και, πλέον, με την 3η θέση που κατέχει στο βαθμολογικό πίνακα «βλέπει» δικαιολογημένα...Champions League.

Χάρις στο γκολ του Αντονέλι στο 32΄ η ομάδα του Γκασπερίνι υποχρέωσε τους «ροσονέρι» στην πρώτη εφετινή εκτός έδρας ήττα τους, ενώ παράλληλα εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» της Έμπολι (2-2 με τη Νάπολι στο «Σαν Πάολο») και αναρριχήθηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι «παρτενοπέι» κατάφεραν να «σώσουν» την παρτίδα, καθώς βρέθηκαν να χάνουν 2-0 στην έδρα τους από τα γκολ του Βέρντι και του Ρουκγάνι στο 19΄ και 53΄, ωστόσο, στο 67΄ μείωσαν με τον Ζαπάτα και στο 72΄ έφτασαν στην ισοφάριση με το Ντε Γκουσμάν.

Το ματς της ημέρας έγινε στο Μπέργκαμο, όπου η Αταλάντα βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο από την Τσεζένα με 2-1, αλλά πέτυχε την ολική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε την τεράστια νίκη με 3-2, χάρις στην οποία βγήκε εκτός ζώνης υποβιβασμού, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που έμειναν στην προτελευταία θέση.

Στο 31΄ και 43΄ ο Ντεφρέλ έβαλε μπροστά την Τσεζένα, αλλά μέσα σε οκτώ λεπτά στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι «απάντησαν» με τους Μπεναλουάν (45΄), Μπερντάρντο (50΄) και Μοράλες (52΄). 

Η ουραγός, Πάρμα, προηγήθηκε στο 45΄ με τον Παλαντίνο, αλλά στο ίδιο λεπτό η Λάτσιο ισοφάρισε (Μάουρι) και στο 59΄ με τον Άντερσον έφτασε στη μεγάλη εκτός έδρας νίκη (1-2).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις