Κ. Γιοβανόπουλος: «Όχι» στον προϋπολογισμό, «ίσως» για ΠτΔ

Κυριακή, 07 Δεκεμβρίου 2014 16:43
UPD:17:10
ΒΟΥΛΗ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
A- A A+

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς βουλευτές,  μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό,  ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι θα  καταψηφίζει τον προϋπολογισμό του 2015.

Θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2015 δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς βουλευτές, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο, όταν έλθει η ώρα, να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Γιοβανόπουλος στην ομιλία του έδωσε έμφαση στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης, κάνοντας λόγο για πολιτικό τέλμα στο οποίο μόνο όλοι μαζί μπορούν να καταφέρουν να το ξεπεράσουν.

Ο κ. Γιοβανόπουλος μίλησε ακόμα για ανάγκη συνταγματικής αναθεώρησης, ενώ επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας:

«Πόσο ακόμα θα με βρίζετε επειδή μπορεί να είμαι ένας πιθανόν ψηφοφόρος του Προέδρου της Δημοκρατίας; Ανεβάστε την ποιότητα των επιχειρημάτων σας. Δεν μπορούμε να ξορκίζουμε τα φαντάσματα. Είναι επιχείρημα να χαρακτηρίζομαι αποστάτης αν τολμήσω να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Μην με βάζετε σε αυτή τη μυλόπετρα».

ΒΟΥΛΗ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Είχε προηγηθεί η ομιλία του Νίκου Βούτση από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως οποίος έθεσε ζήτημα «αυτοεξευτελισμού» για όσους βουλευτές καταψηφίζουν τον προϋπολογισμό ή το όποιο κείμενο μέτρων έρθει στη Βουλή, αλλά αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή