Μπάσκετ: Δύσκολη νίκη ο Ολυμπιακός με Κόροιβο Αμαλιάδας (79-73)

Κυριακή, 07 Δεκεμβρίου 2014 14:31
UPD:14:33
ICON PRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Παρά τις σημαντικές απουσίες που είχαν (ο Λόουερ αποχώρησε από την ομάδα, ενώ ο Γκάρετ δεν αγωνίστηκε), «κοίταξαν στα μάτια» τον Ολυμπιακό σε ολόκληρο το 40λεπτο και πάλεψαν έως το τέλος, αλλά «λύγισαν» λόγω απειρίας και...Σπανούλη.

A- A A+

Πάρα πολύ δύσκολη νίκη επί του Κόροιβου Αμαλιάδας με 79-73 πήρε στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ.

«Λαμπάδα» στο Βασίλη Σπανούλη θα πρέπει να ανάψουν οι «ερυθρόλευκοι», καθώς εάν ο αρχηγός της ομάδας δε βρισκόταν σε μεγάλη μέρα επιθετικά, τότε είναι πολύ πιθανό πως οι γηπεδούχοι θα είχαν υποστεί τη δεύτερη εφετινή τους ήττα από τον εξαιρετικό Κόροιβο. Το παιχνίδι κρίθηκε στο τέλος, όπου μέτρησε η εμπειρία των παικτών του Ολυμπιακού και η εκτελεστική δεινότητα του Σπανούλη στο τέλος.

Οι φιλοξενούμενοι «έκλεψαν τις εντυπώσεις» κι αν συνεχίσουν έτσι, τότε η παραμονή τους στην Α1 θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Παρά τις σημαντικές απουσίες που είχαν (ο Λόουερ αποχώρησε από την ομάδα, ενώ ο Γκάρετ δεν αγωνίστηκε), «κοίταξαν στα μάτια» τον Ολυμπιακό σε ολόκληρο το 40λεπτο και πάλεψαν έως το τέλος, αλλά «λύγισαν» λόγω απειρίας και...Σπανούλη.

Με το Ντέιβις σε εξαιρετική κατάσταση (15 πόντους) η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου δεν επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να πάρουν διαφορά ασφαλείας στο πρώτο ημίχρονο. Παρά τους 10 πόντους του Βασίλη Σπανούλη, οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να προηγηθούν περισσότερο από 8 πόντους (32-24, 34-26), γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι και με το «τρίποντο» του Γιαννακίδη στην εκπνοή του 20λεπτου έκλεισαν το ημίχρονο στο -3 (40-43).

Κι αν περίμενε κανείς ότι οι Πειραιώτες θα ήταν εκείνοι που θα έμπαιναν στο δεύτερο μέρος με...άγριες διαθέσεις, ο Κόροιβος ήταν η ομάδα που αιφνιδίασε και κατάφερε με το τέλος του τρίτου 10λεπτου να προσδώσει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο ματς, ισοφαρίζοντας σε 57-57.

Η τελευταία περίοδος ήταν θρίλερ. Χάρις στην εμπειρία των γηπεδούχων και τις εμπνεύεσεις του Βασίλη Σπανούλη, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου κατάφερε τελικά να πάρει τη δύσκολη νίκη κάνοντας επιμέρους 22-16 στο διάστημα αυτό.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού με 21 πόντους ήταν ο κορυφαίος των «ερυθρόλευκων», ενώ από τους φιλοξενούμενους ο Ντέιβις τελείωσε το ματς με 22 πόντους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις