Όταν οι ηθοποιοί αρχίζουν να ταυτίζονται με τον ρόλο τους

«Η ζωή μου στη τέχνη» του Άντριου Κάουι, στο θέατρο Αργώ
Σάββατο, 06 Δεκεμβρίου 2014 08:00
A- A A+

Τι συμβαίνει, όταν οι ηθοποιοί αρχίζουν να ταυτίζονται με τον ρόλο τους; Όταν οι ερωτικές σκηνές ζωντανεύουν, μόλις σβήσουν τα φώτα; Ποιος ο ρόλος του σκηνοθέτη τότε; Μυστικά, εξομολογήσεις και αποκαλύψεις βγαίνουν στο φως από ένα ερωτικό τρίγωνο, όπου ο καθένας κοιτά προς διαφορετική κατεύθυνση.

«Ενορχηστρωμένη» σαν ένα έργο μέσα στο έργο, η κωμωδία του Άντριου Κάουι, «Η ζωή μου στη τέχνη» («(My life in art»), που παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Βουρνά, την περασμένη χρονιά για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, μετά την επιτυχημένη της πορεία, ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Αργώ.

Δεμένοι με την ψεύτικη εικόνα τους

Ο Άγγλος ηθοποιός, σκηνοθέτης, θεατρικός συγγραφέας και καθηγητής, Άντριου Κάουι, διακωμωδεί τις καταστάσεις που δημιουργούνται μέσα στις πρόβες, με σκοπό να δημιουργήσει ένα πλαίσιο, μέσα στο οποίο μπορεί κανείς να παρατηρήσει τους ανθρώπους και τις σχέσεις τους, την προσπάθεια για αυτογνωσία και την εγγενή τους ανασφάλεια. Το έργο γράφτηκε το 1998, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Birmingham, την ίδια χρονιά, και έχει παιχτεί στην Αγγλία, την Αμερική, την Αυστραλία, την Ιταλία και αλλού, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Ένα έργο. Τρία πρόσωπα: ένας σκηνοθέτης και δύο ηθοποιοί. Ο Γκράχαμ είναι ο σκηνοθέτης και ανεβάζει τον «Δον Χουάν» του Μπάιρον, ο Στίβεν είναι ο πρωταγωνιστής του και η Ρεβέκκα είναι η ηθοποιός, που υποδύεται τη Δόνα Τζούλια. Τρεις άνθρωποι, όλοι δεμένοι με την ψεύτικη εικόνα τους. Σύντομα, η επαγγελματική τους ζωή θα μπλέξει με την προσωπική και οι σχέσεις τους θα δοκιμαστούν.

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Βίλλυ Τερτίπη, σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς, μουσική: Σίσσυ Βλαχογιάννη, ενδυματολόγος: Άρτεμις Υψηλάντη Ναπολέων, σχεδιασμός φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη, βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Λεγάτου, καλλιτεχνική διεύθυνση: Αλέξανδρος - Νικόλαος Ζιώγας, φωτογραφίες - γραφιστικά: Κέλλυ Δημητριάδη & Frenzy Projects. Παίζουν: Νίκος Αναγνωστόπουλος, Νατάσσα Μήττα, Παναγιώτης Νάτσης.

Πληροφορίες
Θέατρο Αργώ: Ελευσινίων 15 - Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5201684 - 5. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 14 Νοεμβρίου 2014 έως 18 Ιανουαρίου 2015: Παρασκευή και Σάββατο: 21:15, Κυριακή: 18.30. Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα). Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 12 ευρώ, μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ομαδικό): 8 ευρώ.

naftemporiki.gr


 

Προτεινόμενα για εσάς