ΗΠΑ: Δεν θα προκαλέσουμε νέο «δημοσιονομικό γκρεμό», τονίζει ο πρόεδρος της Βουλής

«Θα συνεχίσουμε ωστόσο να πιέζουμε κατά της πολιτικής Ομπάμα στο μεταναστευτικό»
Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2014 18:46
UPD:18:51
REUTERS/JASON REED

Ο κ. Μπένερ σημείωσε ωστόσο ότι η Βουλή των ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσε τη δύναμή της ως μέσο πίεσης κατά της πολιτικής του Μπαράκ Ομπάμα στο μεταναστευτικό, με την οποία οι κεντροδεξιοί συντηρητικοί Ρεπουμπλικανοί διαφωνούν κάθετα (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ, Τζον Μπένερ, τόνισε την Πέμπτη ότι το κάτω σώμα του αμερικανικού Κογκρέσου, το οποίο βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, δεν θα προκαλέσει έναν νέο «δημοσιονομικό γκρεμό», δηλαδή μία αδυναμία χρηματοδότησης των λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των θεσμών του κράτους, όπως έγινε στα τέλη του 2012.

Ο κ. Μπένερ σημείωσε ωστόσο ότι η Βουλή των ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσε τη δύναμή της ως μέσο πίεσης κατά της πολιτικής του Μπαράκ Ομπάμα στο μεταναστευτικό, με την οποία οι κεντροδεξιοί συντηρητικοί Ρεπουμπλικανοί διαφωνούν κάθετα.

Ο κ. Ομπάμα, ο οποίος ανήκει στο κεντρώο - φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα, με εκτελεστική του πράξη και παρακάμπτοντας το Κογκρέσο, έθεσε σε εφαρμογή πρόγραμμα με το οποίο οι παράνομοι μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται στις ΗΠΑ θα μπορούν να λάβουν άδεια παραμονής σε αντάλλαγμα για την έξοδό τους από την παρανομία και τη μαύρη εργασία, καθώς και την καταβολή φόρων στο αμερικανικό δημόσιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή