Βραζιλία : 58 εκατ. άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2004 07:36
A- A A+

Με εισόδημα κάτω του ενός δολαρίου την ημέρα ζει ένας στους τρεις Βραζιλιάνους - περίπου 58 εκατ. άνθρωποι - σύμφωνα με μελέτη του Ιδρύματος «Getulio Vargas», που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

«Αυτοί είναι πραγματικά οι φτωχότεροι των φτωχών», δήλωσε εκπρόσωπος του ιδρύματος, που έκανε την έρευνα με τίτλο «Χάρτης της Πείνας», με βάση στοιχεία από την απογραφή του πληθυσμού του 2000, στα οποία ελήφθη υπόψιν και ο πληθωρισμός.

Για να ξεφύγουν αυτοί οι Βραζιλιάνοι από το όριο της φτώχειας, θεωρητικά πρέπει κάθε ένας πολίτης της χώρας που εργάζεται να τούς παραχωρεί ποσό 4,80 δολαρίων μηνιαίως, σύμφωνα με την μελέτη αυτή.

Η Βραζιλία είναι η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, με πληθυσμό περίπου 175 εκατομμυρίων ανθρώπων. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση Βραζιλιάνων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας παρατηρείται στις βορειοανατολικές πόλεις.

Στην περιοχή του Ρίο ντε Τζανέιρο, το 14,6% του πληθυσμού ζει με εισόδημα περίπου 27 δολαρίων το μήνα, που αποτελεί και το όριο της φτώχειας. Συνολικά στην πολιτεία του Ρίο, το ποσοστό του πληθυσμού που δεν έχει εισόδημα ούτε ενός δολαρίου την ημέρα ανέρχεται στο 19,5%.

Ομως στις θεωρούμενες καλές περιοχές του Ρίο, όπως είναι τα θέρετρα της Ιπανίμα και της Κοπα Καμπάνα, οι μηνιαίοι μισθοί κατά μέσον όρο ανέρχονται στα 740 δολάρια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή