Πώς ερμηνεύει η Χαρ. Τρικούπη τη δήλωση Βενιζέλου

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2014 15:39
UPD:15:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η δήλωση παραπέμπει σε ενδεχόμενο επίσπευσης της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

A- A A+

Ερμηνεία στη δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου από τη Βασιλεία, που θεωρήθηκε έμμεση αναφορά σε πρόωρες εκλογές, επιχειρεί να δώσει η Χαριλάου Τρικούπη. 

Σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η δήλωση παραπέμπει σε ενδεχόμενο επίσπευσης της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Συγκεκριμένα, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη ανέφερεαν ότι ο κ. Βενιζέλος συνδέει το χρονοδιάγραμμα της όλης διαπραγμάτευσης με την τρόικα όχι μόνο με την πέμπτη αξιολόγηση, αλλά και με την επόμενη μέρα, με το χρονοδιάγραμμα της προεδρικής εκλογής.

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που οι συζητήσεις με την τρόικα προχωρήσουν ομαλά, τότε και η διαδικασία ανάδειξης νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα ξεκινήσει στον χρόνο που έχει ανακοινωθεί. Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, τότε πρέπει να επισπευσθεί η ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας ανάδειξης Προέδρου της Δημοκρατίας και σε περίπτωση που δεν βρεθεί ο αριθμός των 180 βουλευτών, η χώρα θα πάει σε εκλογές.

GREECEMFA

Στην ουσία- όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές- πρόκειται για μια προσπάθεια άσκησης πίεσης προς τρεις κατευθύνσεις: Προς την τρόικα, η οποία πρέπει να αντιληφθεί πού μπορούν να οδηγηθούν τα πράγματα αν επιμείνει στη στάση που τηρεί τώρα, προς την αντιπολίτευση, κυρίως την αξιωματική, η οποία πρέπει να αντιληφθεί πού οδηγεί η ίδια τη χώρα και προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος πρέπει να αντιληφθεί ποιοι οδηγούν τη χώρα σε εκτροχιασμό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή